• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omarska reagovala na izjave trenera Modriče: Ubrzo stigao odgovor „uljara“

Autor Haris Krhalić

Utakmica Prve lige RS između Omarske i Modriče dobila je "treće poluvrijeme".

 Saopštenja Omarske i Modriče Izvor: Promo/FK Omarska

Ovog vikenda odigrana je utakmica 16. kola Prve lige RS između Omarske i Modriče, a na kraju nije bilo pobjednika. Modriča je uspjela da "isčupa" bod nakon što je Stefan Pljevljčić pogodio domaću mrežu za 2:2 (2:1). Prethodno je Omarska dva puta vodila pogocima Ognjena Jaćimovića, a prvi gol za "uljare" postigao je Sergej Manojlović.

Međutim, ova utakmica je dobila i „treće poluvrijeme“.

Nakon remija u Omarskoj, trener „uljara“ Joco Stokić komentarisao je utakmicu, rekavši tom prilikom kako stadion u Omarskoj „nije uslovan i ne zaslužuje epitet terena Prve lige“ te dodavši da je dosta stvari bilo nefudbalski, nedostojno lige koju igraju.

Podigla je ta izjava mnogo bure, a ubrzo je stigao odgovor domaćeg tima.

„Poštovani gospodine Joco Stokiću, prilikom davanja izjava poslije utakmice rekli ste dvije stvari i na taj način pokušali da ponizite FK Omarska.Prvo, govorili ste o stanju terena za igra, kako nije uslovan za ove lige. Teren je najbolji za ovo doba godine i nista lošiji od ostalih u ligi. Gospodine Joco, skoro ste dosli u Modriču, pa se ne sjećate da je u avgustu u Modriči bila prašina na terenu, a u Omarskoj zeleni tepih.Poslušajte Joco izjave svih trenera koji su gostovali u Omarskoj i čujte kako pričaju gospoda i iskreni ljudi“, navodi se između ostalog na zvaničnoj fejsbuk stranici Omarske.

Nisu se tu zaustavili u ovom klubu te su pominjali i namiještanje utakmica, kladionicu, mali broj navijača...

Pročitajte cijelo saopštenje FK Omarska:

Nije se dugo čekalo ni na odgovor Modriče, a njihovo saoštenje prenosimo u cjelosti:

„U toku same utakmice desilo se niz nesportskih i nefudbalskih svari i poteza domaće ekipe,a pogotovo publike. Fudbalski klub Omarska se hvali prosječnom posjetom na njihovim utakmicama gdje su najgledaniji klub u ligi, što i jeste za svaku pohvalu, ali samo da podsjetimo tu istu publiku da se prije meča obavezno čita tekst gdje se ukazuje na rasnu diskriminacinju u fudbalu, a koju publika iz Omarske nije poštovala već su u više navrata govorili našem igraču (Danijelu Disubiu) 'glupi crnac,crnac nema pojma'. Jasno su odobravali i aplaudirali na nesportske poteze njihovih igrača tačnije Vedrana Panića, koji je nakon toga što je naš golman Josip Dizdar izbacio loptu u aut da se tom istom Vedranu Paniću ukaže pomoć, nakon vraćanja lopte u naš posjed izbacio daleko u aut. Nakon toga je jasno došlo do negodovanja sa naše strane.“

„Dotični fudbaler se nakon toga okrenuo ka našoj klupi i počeo da psuje i vrijeđa cijeli naš kolektiv i da nam upućuje pogrdne riječi. Nakon našeg izjednačujućeg gola je pljunuo tog istog momka Josipa Dizdara koji je zbog njega izbacio loptu u aut da se njemu ukaže medicinska pomoć. To mu nije prvi put, isto je uradio kada je pljunuo igrača iz fudbalskog kluba Rudar iz Prijedora. To nije sve, kada su postigli pogodak za 2:1 okrenuo se prema klupi naše ekipe i pokazivao međunožje. Nakon svih tih nemilih dešavanja naš šef stručnog štaba Joco Stokić dao je izjavu da su se dešavale nefudbalske stvari na utakmici zbog koje se ekipa fudbalskog kluba Omarska vidno uvrijedila.“

„Ako je to vama sve fudbalski i podržavate ove nesportske radnje publike i vaših igrača,onda zaslužujete svaku pohvalu. Nismo neko ko se bavi ovim stvarima, ali smo prosto bili prinuđeni da izdamo saopštenje kako bi sačuvali ugled našeg kolektiva koji se bori sa svakodnevnim problemima u kojima se mnogi klubovi nalaze. Nakon svega bismo da završimo sa konstatacijom da ako gospoda iz Omarske imaju dokaze i indicije o nečasnim i nezakonitim radnjama bilo kog kluba,pozivamo ih da iste i prijave nadležnim institucijama“, zaključuje se u saopštenju FK Alfa Modriča.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC