• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rendulić o Zvezdi u Evropi: "Ne mogu to da objasnim, a mnogo je prosto!"

Autor Dragan Šutvić

Član stručnog štaba Crvene zvezde i bivši štoper ovog tima Zoran Rendulić bio je vrlo kritičan kada je igra crveno-bijelih u pitanju.

 zoran rendulić o crvenoj zvezdi  Izvor: RTS/Screenshot/MN Press

Crvena zvezda je poražena u Ligi šampiona od Jang Bojsa 2:0, a nakon kritika na igru crveno-bijelih od strane Ranka Stojića, onim što je vidio na terenu nije bio zadovoljan ni član stručnog štaba crveno-bijelih Zoran Rendulić. Bivši štoper Crvene zvezde je istakao da je u Bernu vidio dva preslikana poluvremena sa identičnim greškama crveno-bijelog tima. 

"Previše ozbiljnih situacija Crvena zvezda nije iskoristila. To je najveći problem, Zvezda je imala jedini problem na bočnoj lopti i tako je primila oba gola. Na ovom nivou, na mnogo manjem nivou kao što je Liga konferencija ili Liga Evrope ovakve situacije kad ne iskoristiš mora da dođe kazna. Kada se vratimo na meč u Beogradu, isto ovako su primljeni golovi, a Crvena zvezda je posljednjih 20-25 minuta napadala", naveo je Zoran Rendulić gostujući na RTS-u. 

Sa druge strane rival je bio spreman na ovako bitan meč i nisu imali namjeru da bilo šta što Crvena zvezda ponudi ne iskoriste. Iz svojih šansi su dali golove i to je bilo to što se tiče ovog meča.

"Nekako dejluje mi da su oni sve što im je Zvezda dala uhvatili i prihvatili. Falilo je te mirnoće u posljednjem udarcu. Ne znam, neobjašnjivo stvarno da se ovako nešto dešava na ovakvom nivou, a mnogo je prosto. Mislim da odavno nije Zvezda bolje ušla u utakmicu i onda prvi prekid gdje Zvezda igra sa 10 igrača u svom petercu da se zaboravi igrač u svom petercu... Neki nesrećan gol, ali na kraju mislim da na kraju nisu bili takmičari. Zvezda šest-sedam godinu igra u Evropi, trebalo je iskusnije da odigraju. Ne mogu da objasnim, da stvoriš Jang Bojsu 10 stopostotnih šansi, da ne možeš da budeš treći u grupi...".

S obzriom da svakodnevno gleda treninge i radi sa Endijaeom, Bukarijem, Krasoom, Mijatovićem koji su redom promašivali stopostotne šanse upitan je u čemu je bio problem. 

"Mnogo teško pitanje, hajde da kažem da se završetak u posljednjoj trećini vježba. Ja poznajem sve te igrače, kako treniraju, Zvezda je igrala brzo, ali ta mirnoća u posljednjem pasu je nedostajala. Za nauk je, imamo tu posljednju utakmicu protiv Sitija u Beogradu, gjde možemo da izvučemo pouke. Sjećamo se utakmica kod Vladana Milojevića i Dejana Stankovića, utakmica kada nije bilo toliko šansi, a uspijevali smo da damo po jedan gol. I nije bilo ovoliko golova, uspijevali smo da se odbranimo", dodao je Rendulić. 

Na kraju je upitan da li je ovo četvrto mjesto realnost i da li je možda javnost očekivala previše? Da li je četvrto mjesto u grupnoj fazi ipak realna slika?

"Mislim da smo u ove dvije utakmice ipak pokazali da smo ozbiljnija ekipa od Jang Bojsa, ali nismo to dokazali. Za mene je realnost ove godine bilo treće mjesto, da se igra osmina finala Liga Evrope, s obzirom na ulaganje za mene je bila realnost i četvrfinale Lige Evrope. Ali mislim da ako ova ekipa ostane na okupu može da se napravi bolji rezultat u Evropi", završio je Rendulić. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC