• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plemići" nakon poraza u Holandiji: Borili smo se, opet smo pokazali da se može!

Autor Dragan Šutvić

Šta su u odjavi meča sa AZ Alkmarom rekli Matija Malekinušić i Marko Marić?

 11868816.jpg Izvor: ED VAN DE POL/ANP

Igrači Zrinjskog poraženi su večeras u Holandiji u duelu sa AZ Alkmarom rezultatom 1:0 u petom kolu grupne faze Konferencijske lige.

"Vrlo teška utakmica, teško vrijeme, bilo je hladno. Mislim da smo se borili, da smo zadržali tu borbenost do kraja, gol nas nije nagradio i zasluženo su nas pobijedili", rekao je poslije meča Matija Malekinušić, kojeg je pohvalio trener Mario Ivanković a koji je u Alkmaru igrao na sebi nesvojstvenoj poziciji.

"Saigrači su mi isto tako pomogli, po vokaciji sam desno krilo, igrao sam beka, nije velika mudrost. Dao sam sve od sebe i žao mi je što nismo uspjeli da izvučemo bar bod", rekao je Malekinušić, najavivši premijerligaški okršaj sa Zvijezdom 09 u Ugljeviku (ponedjeljak).

"Moramo ovo da zaboravimo, sutra je regeneracija, moramo da se pripremimo što bolje za prvenstvo. To nam je prioritet, 'ganjamo' prvenstvo i idemo po pobjedu."

Svoje utiske iznio je i golman Marko Marić, koji je bio nemoćan u 59. minutu, kada je Vangelos Pavlidis poentirao sa bijele tačke.

"Iako smo izgubili, mogu da čestitam cijeloj ekipi što smo se opet borili, pokazali da se može. Jednostavno, AZ Alkmar je bio bolji i zasluženo pobijedio, iako je iz penala dobio utakmicu. Meni se prvo učinilo da je igrač sam sebe zakačio, ali po Ćužeovoj reakciji sam isto tako vidio da je penal. Šta je tu je, borili smo se, pokazali da se može. Ostavili smo srce na terenu, to je najbitnije", rekao je čuvar mreže Mostaraca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC