• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski sud oslobodio Olivera Knezovića za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Oliver Knezović je i na ponovljenom suđenju u petak na Županijskom sudu u Splitu nepravosnažno oslobođen za krivično djelo "pokušaj ubistva" na incidentima od 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu.

 Oliver Knezović oslobođen za ubistvo Vedrana Puljića Izvor: MONDO/Samir Cacan

Portal "Jabuka.tv" prenio je da je sudija Zoran Ivanišević opet donio oslobađajuću presudu po pitanju pokušaja ubistva nakon što je Visoki krivični sud Republike Hrvatske krajem septembra 2023. godine vratio ovaj slučaj prvostepenom sudu.

Podsjećamo, Visoki krivični sud Hrvatske je Knezoviću za opšte opasnu radnju smanjio kaznu s četiri na dvije godine zatvora od kojih će jednu morati da provede u zatvoru dok je druga godina uslovna s rokom od tri godine.

Podsjetimo, u neredima u Širokom Brijegu, uoči utakmice protiv Sarajeva, 4. oktobra 2009. godine, došlo je do sukoba gostujućih navijača sa domaćim pristalicama i lokalnim stanovništvom.

Potom se u sukobe umiješala i lokalna policija Zapadno-hercegovačkog kantona, a u tom haosu hicem iz vatrenog oružja ubijen je 24-godišnji pripadnik "Hordi zla" Vedran Puljić. Pored smrtno stradalog Puljića, ranjeno je i povrijeđeno još 10-ak osoba.

Kasnije se utvrdilo da je za Vedranovo ubistvo osumnjičen Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao policiji. Knezović je zadržan u pritvoru, gdje je i priznao da je pucao na navijače Sarajeva, a odakle je nedugo zatim i pobjegao u Hrvatsku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC