• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi želi ove dvije reprezentacije za protivnike na EURO 2024

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poruka selektora Srbije pred žrijeb u Njemačkoj.

 Zrijeb za EURO 2024 izjava Piksija koga hoce za protivnika Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije u subotu od 18 časova na žrijebu za EURO 2024 saznaće imena protivnika na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, koje će biti odigrano od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Selektor Dragan Stojković Piksi biće u Hamburgu, a uoči izvlačenja kuglica izjavio je za "Sportski žurnal" koga bi htio da dobije na žrijebu. "Nemam ništa protiv Mađarske i Škotske", kazao je šef struke "Orlova".

"Ne mogu po imenima: volim ovo, a ne želim ovo... Ko god da dođe u grupu, moraćemo da igramo. Svi šeširi imaju kvalitet. Prvi, naravno – najmoćnije fudbalske sile i tu nema priče. Od drugog, trećeg i četvrtog šešira ne vidim neku veliku razliku, sve je tu negde podjednako i ko god da nam dođe, na nama je da se spremimo najbolje što možemo. Ima vremena za sve, da se analizira i protivnik i sve druge stvari...", rekao je Stojković.

Nakon promjenljive forme u kvalifikacijama i zbog činjenice da nije pobijedila Mađarsku i Bugarsku, reprezentacija Srbije smještena je u posljednji, četvrti šešir, što će osigurati samo jedno - da ovog puta neće biti utakmice protiv Švajcarske, niti duela sa Italijom. Takođe, srpski tim neće moći ni da se sretne sa tri tima koji će se plasirati na EURO kroz plej-of. Pretpostavka je da Piksijeva želja za utakmicom protiv Mađarske ima veze baš sa tim što su ih sjeverni susjedi oba puta pobijedili ove jeseni - i u Beogradu i u Budimpešti.

Kao i u jesen 1999, kada je srpska reprezentacija posljednji put učestvovala na žrebu za EURO, Piksi Stojković je dio nacionalnog tima. Tada je bio kapiten i predvodnik generacije koja je učestvovala na tom turniru, a sada je selektor prvog tima Srbije koji je poslije dvije i po decenije izborio odlazak na EURO. Zato je današnji žrijeb i povod za uživanje, jer se još od 1998. i 2000. nije dogodilo da srpski nacionalni tim igra veliko takmičenje jedno za drugim.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarajvo

Eh, kud ne može San Marino, Gibraltar i Andora, možda bi i prošli

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC