• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip izabrao Švajcarsku umjesto Srbije: "Piksi nije znao ni kako se zovem!"

Autor Dragan Šutvić

Filip Ugrinić smatra da FSS nije učinio sve da on zaigra za Srbiju.

 filip ugrinić o srbiji  Izvor: MN Press/Arena sport/printscreen

Novopečeni švajcarski reprezentativac Filip Ugrinić pokazao je ove sezone u dresu Jang Bojsa da je ozbiljan potencijal. To je na svojoj koži osjetila i Crvena zvezda, kojoj je prvo nedavno dao gol u Beogradu, a potom je prethodne noći orkestrirao veznim redom i odveo Jang Bojs u nokaut fazu Lige Evrope, dok je srpskog šampiona izbacio iz UEFA takmičenja.

Ugrinić je inače naravno srpskog porekla, roditelji su mu iz Župe, međutim izabrao je da nosi dres Švajcarske i o tome je nedavno govorio selektor "orlova" Dragan Stojković. Na konferenciji za medije je istakao da ga je Fudbalski savez Srbije (FSS) kontaktirao fudbalera Jang Bojsa i da je on izabrao Švajcarsku, a tom prilikom nije bio siguran da li se igrač zove Ugrinić ili Ugrinović. To mu je nekoliko nedjelja kasnije zamjerio Ugrinić: "Kako bih vam rekao, neću ništa loše reći, ništa tu nije bilo protiv Srbije. Jednostavno, da su oni bili u kontaktu sa mnom, selektor Srbije bi znao kako se ja zovem", istakao je Ugrinić, prenosi B92.

"Jednostavno, ljudi iz Švajcarske su pričali sa mnom, to je prevagnulo. Srbija i ja nismo bili u kontaktu prethodnih mjeseci, to nije tačna informacija. Zvali su me dvije nedjelje prije reprezentativne pauze (utakmice protiv Bugarske prim.aut.), a ja sam se tada već odlučio da ću nositi dres Švajcarske", rekao je fudbaler koji je bio u timu Švajcarske i za meč protiv tzv. Kosova, a koji će možda igrati i na Evropskom prvenstvu 2024.

Što se tiče same utakmice, rekao je da je zadovoljan pobjedom: "Lijep je osjećaj, jako važna utakmica. Žao mi je da nismo prošli i jedni i drugi. Ponovo su navijači Zvezde napravili sjajnu atmosferu. Želim im sve najbolje u budućnosti. Bilo je teško, ali kada se pogleda grupa, vidjelo se da će se između Zvezde i Jang Bojsa odlučivati ko ide u Ligu Evrope. Jeste mi žao, ali jednostavno, takav je fudbal", kazao je Ugrinić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ni Piksi nije Piksi nego Pikse, izmodali ga Bgđani, ne čudi se što ne zna ko si ti

kamata

moj Ugrinicu nemogu te zvati da zauzmes mesto nekom njihovom koji ce dati kad zaradi,sta ce od tebe Srbija ce mozda pobediti na nekom prvenstvu ali njima nema piksle a kamoli kamate a nemoj zameriti onom alkoholicaru sto nezna kako se zoves sigurno je bilo rano pa nebi znao ni kako mu se zove kum pomocnik reprezentacije koji cirka snjim nasmrt

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC