• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladan Milojević je slobodan! Podnio ostavku u Apoelu iz Limasola

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pokušali da ga zadrže, ali nije promijenio odluku!

 Vladan Milojevic podnio ostavku i slobodan je Izvor: MN PRESS

Vladan Milojević (53), najuspješniji trener Crvene zvezde od 1991. godine, podnio je ostavku u Apoelu iz Limasola. Prema pisanju kiparskih medija, on je zatražio sastanak sa predsjednikom kluba Nikosom Kirzisom i izrazio je namjeru da ode. "Uprkos naporima da ubijedi srpskog trenera da ostane, on je bio uporan i rekao da više ništa ne može da ponudi klubu. Shodno tome, tim iz Limasola sada traži drugog trenera, a trenutno ništa nije na vidiku", objavio je kiparski portal "Protathlima".

Milojević je vodio Apoel od kraja avgusta, imao je ugovor do kraja sezone, ali poslije serije loših rezultata i nakon četiri poraza i subotnjeg remija protiv Etnikosa (2:2), procijenio je da je vrijeme za rastanak. Pod njegovim vođstvom, tim je ostvario pet pobjeda u 11 mečeva, uz dva remija i četiri poraza. Prije preuzimanja Apoela, on je vodio i Apoel iz Nikozije u sezoni 2022/23, od odlaska iz Crvene zvezde 2019. trenirao je Al-Ahli u Saudijskoj Arabiji, AEK iz Atine i Al-Itifak u Saudijskoj Arabiji.

U periodu u kojem se Crvena zvezda već mjesecima muči pod vođstvom Baraka Bahara, navijačima crveno-bijelih sigurno će zaigrati srce na pomisao da se Milojević vrati. Pod njegovim vođstvom Zvezda je opet stavljena na evropsku mapu i iako sa značajno manjim budžetom od onog sa kojim je raspolagao Bahar, Milojević je ostvarivao veće uspjehe u Evropi, kvalifikovao tim dva puta za grupnu fazu Lige šampiona, u njoj pobjeđivao Liverpul i Olimpijakos, uz niz osvojenih titula na domaćoj sceni.

"Niko Zvezdi nije mogao da kaže ne, odnosno barem ja ne mogu. Ako ikada bude potreba za Vladanom Milojevićem, tu sam", govorio je Milojević u prethodnom periodu kada je bio upitan da li bi se vratio u Zvezdu. On je na "Marakani" devedesetih bio fudbaler, a prije 15 godina u Ljutice Bogdana je počeo trenersku karijeru kao trener omladinaca. Potom je vodio Javor i Čukarički, sa kojim je napravio prvi veliki uspjeh osvojivši Kup Srbije, poslije čega je trenirao Omoniju i Panionios. Zvezdu je trenirao od 2017. do 2019. godine i prepustio potom tim Dejanu Stankoviću, ostavivši mu i 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan, što je bilo dovoljno za osvajanje titule i te sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC