• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Matić o Ivanoviću: Bane je najjači čovjek, a jednom je ušao u teretanu

Nemanja Matić u superlativima govorio o Branislavu Ivanoviću.

 Nemanja Matić o Ivanoviću Izvor: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Srpski fudbaler Nemanja Matić i u 36. godini igra na visokom nivou u dresu Rena i ističe da njegova generacija fudbalera nije toliko ni "trčala u teretanu" kao što to čine danas mladi igrači. U intervjuu za "Yu Sport" ističe da je to posebno bio slučaj sa srpskim fudbalerima "starog kova", tako da je po dolasku u Čelsi ostao u šoku kada je vidio da njegov saigrač Branislav Ivanović, koji je kao odvaljen od stene, uopšte nije radio u teretani.

"Deki Stanković, Nemanja Vidić, Bane Ivanović - oni su bili ratnici. Nisu oni imali ne znam kakve individualne trenere. Ja dođem tamo u Čelsi, bio sam među najmlađima, pa su imali program za mene u teretani. Bane Ivanović je bio najjači igrač Premijer lige, a nikad nije bio u teretani, jednom je ušao da vidim gdje sam ja i kao provirio da kaže 'čekam te gore'", nasmijao se Matić.

"Bane nije radio jednu vježbu, a niko mu ništa nije mogao. Ne vjerujem da su Vidić i Stanković isto išli u teretanu. Više je to mentalitet, da na vrijeme uđeš u duel, da se ne štediš, to je ono gdej bi moglo da napreduju", naglasio je Nemanja Matić i potom dodao da u teretanu sada ulazi samo da se slika: "Duel nije snaga, nego znanje. To je kao u boksu, to je takođe taktička igra, pričam sa njima i slažu se sa tim. Nije ko je jači, nego ko je pametniji. Slabo sam radio teretanu, sad kad radimo ja se žalim i izbace me, da ih čekam na terenu".

Podsjetimo, Nemanja Matić je 2009. godine stigao u Čelsi, kada je tu već bio Ivanović, a potom je išao na pozajmicu u Vitese, da bi ga potom kupila Benfika. Poslije samo tri godine, Čelsi ga je otkupio za pet puta više novca (25 miliona), tako da su Matić i Ivanović opet igrali na "Bridžu". U zimu 2017. Bane je otišao u Zenit, a u ljeto iste godine Matić u Mančester junajted.

Matić je potom igrao i za Romu, a sada je u francuskom Renu, dok je mladim fudbalerima savjetovao da ne idu u Partizan i Crvenu zvezdu pošto sam nema dobro iskustvo iz ovih klubova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC