• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzija? Ma, kakva penzija! Nemanja Matić otkrio do kada će igrati fudbal!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nemanja Matić u četvrtak debituje za francuski tim na evropskoj sceni.

 Nemanja Matić debituje za Ren u Evropi Izvor: Profimedia

Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Matić nastavlja da pokazuje svoj kvalitet u Francuskoj i jasno je stavio do znanja da nema govora o penzionisanju. Mnogi velikani željeli su ga u svojim redovima, ali odluka je pala na francuskiRen.

Srpski vezista došao je Bretanju i još je gladan i željan igre. Ovog četvrtka na evropskoj sceni, tačnije u Ligi Evrope, debituje u dresu novog tima protiv Makabija iz Haife. Uskoro će za Matića i jubilarna 100. utakmica na međunarodnoj sceni, a srpski fudbaler ne razmišlja o završetku karijere.

"Klub će ih vrlo brzo imati više od mene. Za tri ili četiri godine ću stati, a Ren će nastaviti da igra u Evropi. Nastaviće da raste i biti na vrhunskom nivou", počeo je Nemanja Matić razgovor za RMC sport.

Ušao je srpski vezista u četvrtu deceniju, ali kaže da vidi sebe još nekoliko godina kao aktivnog igrača. “Ne, ne, ne. Vidim sebe kako igram još tri ili četiri godine. I dalje sam gladan. U fudbalu se nikada ne zadržavam u prošlosti. Za mene to ne postoji", rekao je fudbaler.

Srbin se nada da je njegov transfer otvorio vrata "Roazon parka" i da će još "velikih imena" doći u francuski tim. "Treba da nastave ovim putem, da privlače "velika imena". Klub je napravio dobar projekat, kvalitetno se radi sa mladim igračima, na pravom je putu. I mislim da će veliki igrači to prepoznati i da će željeti da nam se pridruže", izjavio je Nemanja.

Matić otkriva koliko je teško igrati Evropu u odnosu na domaći šampionat, kao i na koju ligu ga podsjeća francusko prvenstvo.

"Ovo su utakmice koje čekamo. Ali, da budem iskren, kada sam igrao u Premijer ligi, svi mečevi su bili teški kao oni u Ligi šampiona. I ponekad su protivnici u Premijer ligi bili teži nego u Ligi šampiona. Isto tako utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope imaju drugačiju energiju, ljudi žele to da vide. Liga 1 me podsjeća na Premijer ligu, jer timovi su sličnog kvaliteta i svako može da pobijedi svakoga. Tempo je visok, mogu da napravim poređenje sa Premijer ligom", zaključio je Matić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC