• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad njega nema, Mančester siti je razbijena banda: Gvardiola gledao bruku šampiona

Autor Dušan Ninković

Katastrofalan podatak za Pepa Gvardiolu - sva tri puta bez njega poraženi su u Premijer ligi.

 Mančester siti poražen od Aston vile Izvor: Simon Davies / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Mančester sitija poraženi su u 15. kolu Premijer lige od Aston Vile, koja je u svim segmentima igre bila bolja od tima Pepa Gvardiole! Tim iz Birmingema do pobjede je stigao nakon pogotka Leona Bejlija u 74. minutu susreta, a kriza aktuelnog šampiona Engleske samo je produbljena - ovo je čak četvrti meč Premijer lige u nizu koji Mančester siti nije rešio u svoju korist.

Prije nego što su izgubili od Aston Vile, "Građani" su remizirali protiv Totenhema (3:3), Liverpula (1:1) i Čelsija (4.4), u spektakularnim mečevima koje je pratio čitav svijet. Ipak, ta tri tima nisu uspjeli ono što je uradila Aston Vila. Ekipa Unaija Emerija imala je čak 22 šuta ka golu rivala, od čega  su pet išli u okvir gola koji je čuvao Ederson. Sa druge strane, Siti je prijetio tek dva puta i to nije ličilo na ekipu kakvu znamo...

Kao jedan od glavnih razloga za poraz mnogi navode izostanak Rodrija, koji je zbog sakupljenih žutih kartona propustio meč u Premijer ligi. Bez njega u timu Mančester siti nema čvrstinu na sredini terena, a on je podjednako bitan i u ofanzivi i u defanzivi Gvardiolinog tima. Ove sezone je najbolji igrač ekipe, pa ne čudi što je treći prvenstveni poraz nastupio baš kada ga nije bilo - bez njega su "Građani" izgubili od Vulverhemptona i Arsenala, kada je odrađivao kaznu zbog direktnog crvenog kartona.

Zbog ove pobjede Aston Vila je treća na tabeli Premijer lige, sa dva boda više upravo od Mančester sitija. Šansu da se izjednači sa "Građanima" imaće i Totenhem koji ima meč manje, dok na vrhu već polako odmiču Arsenal sa šest, odnosno Liverpul sa četiri boda više od aktuelnog šampiona. Ovako izgleda tabela:



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC