• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Matić kažnjavao Junajtedove zvijezde! Otkrio zašto i kako - zna se ko je bio najgori

Zbog neprikladnog ponašanja, fudbaleri Mančester junajteda su plaćali kazne srpskom igraču.

 Nemanja Matić kažnjavao igrače Junajteda Izvor: Profimedia

Nemanja Matić prethodnih dana u centru pažnje je zbog jednog intervjua koji je dao - tom prilikom je govorio o Crvenoj zvezdi i Partizanu, svom prijatelju i nekadašnjem saigraču Banetu Ivanoviću, ali i godinama koje je proveo u Mančester junajtedu. Punih pet sezona igrao je za taj slavni engleski klub, a zbog ogromnog iskustva bio je autoritet u ekipi - pa samim tim i čovjek zadužen za kažnjavanja.

Defanzivni vezni fudbaler koji je na zahtjev Murinja stigao iz Čelsija - gdje su sarađivali - bio je jedan od najsiksnijih fudbalera u timu. Nije želio da trpi nedisciplinu i nepoštovanje od strane mlađih kolega, pa je ubrzo pripremljen pravilnik po kojem su kažnjavani fudbaleri koji redovno ponavljaju greške. Igrači poput Pola Pogbe i Džejdona Sanča morali su da plaćaju kazne direkto njemu, otkrio je Matić.

"U Čelsiju nismo imali tih problema, igrači su bili koncentrisani, profesionalci, rijetko kada smo imali ispade da neko zakasni… Vidite, dešava se u svakom poslu. Svako ima pravo da se uspava jednom godišnje. Ali u Mančesteru se dešavalo svaki dan. I to uglavnom isti igrači. Pogba, Sančo, da ne nabrajam", rekao je Nemanja Matić za "Yu planet" i dodao: "Inače, sa Pogbom sam imao odličan odnos. Lijepo smo se družili, slagali, sjajan momak i igrač. Žao mi je što sada ima probleme. Ali tada smo se iznervirali i rekli im ‘Ajde, ljudi, nemojte više ovako’. I šta, kako, ja dođem na ideju da ih ja kažnjavam. Napravio sam kazne i pravilnik. Sve se upisivalo. U jednoj sezoni sam skupio 75.000 funti. Htjeli smo da napravimo neku žurku u Londonu, ali je bila korona pa nismo mogli. I onda smo dali zaposlenima u klubu da podijele taj novac između sebe."

Podsjećamo, Nemanja Matić je od jula 2017. godine, pa do ljeta 2022. igrao za slavni Mančester junajted. U tom periodu odigrao je 189 mečeva za čuveni klub, a sarađivao je i sa Žozeom Murinjom koji mu je bio trener na još dvije adrese. tokom profesionalne karijere Matić je igrao za Kolubaru, Košice, Čelsi, Vitese, Benfiku, ponovo Čelsi, Mančester junajted, Romu i Ren, za koji nastupa od prije nekoliko mjeseci.

Najtrofejniji dio karijere imao je u Čelsiju gdje je osvojio tri Premijer lige, FA kup i Liga kup. Sa Benfikom ima titulu, Kup Portugala i Liga kup, kao i nagradu za najboljeg igrača sezone, dok je u dresu Košica osvojio Kup Slovačke. Dva puta je proglašavan za najboljeg srpskog fudbalera - 2014. i 2015. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC