• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ova pobjeda i 27 bodova bogatstvo za nas!" Jagodić poslije meča sa Posušjem: Ovo je proizvod rada svih u klubu!

Autor Dragan Šutvić

Vlado Jagodić je upisao sa svojim izabranicima osmu ovosezonsku pobjedu pred domaćom publikom.

 sloga posušje vlado jagodić  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Sloge Meridian vratili su se, pred domaćom publikom, na pobjednički kolosijek nakon visokog poraza u duelu sa Borcem (0:4).

Igrači Vlade Jagodića su ove subote, u Modriči, trijumfovali nad Posušjem rezultatom 1:0, što im je čak osma domaća pobjeda u devet mečeva, čime su se učvrstili na odličnom, petom mjestu.

"Velika pobjeda za nas danas, velika tri boda. Bili smo, psihološki, u malo nezgodnom stanju nakon poraza u prošlom kolu ovdje. Znali smo da protiv sebe imamo izuzetno nezgodnog protivnika, to je danas utakmica i pokazala izato čestitam svojim igračima. Odigrali su taktički veoma zrelo, kad se ovakav protivnik pobijedi sa 1:0, to vrijedi mnogo, a nama zaista vrijedi višestruko jer mi imamo 27 bodova na tabeli. Zacementirana je peta pozicija i slobodan ću biti da kažem da smo prebacili plan. Naravno da ima još jedno kolo, ali o tom potom", rekao je na konferenciji za novinare trener Dobojlija, naglasivši:

"Ovo je proizvod zajedničkog rada svih ljudi u klubu, na čelu sa gradonačelnikom, predsjednikom i sportskim direktorom. Naravno, ekipa je uvijek najzaslužnija, stručni štab je njihov servis i možemo samo da konstatujemo da je ova peta pozicija iznad plana, ali sigurno da se nećemo zaustaviti na ovome u proljećnom dijelu."

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Ističe Jagodić da je Posušje odigrali ovaj meč prema njegovim očekivanjima.

"Izuzetno su nezgodni ako im se dozvoli malo prostora. Zato je utakmica obilovala sa dosta prekršaja. Ja sam rekao da su oni jedna od ekipa koja u prosjeku pravi najviše prekršaja. Imali smo izuzetan period od prvih 15-20 minuta prvog poluvremena i poslije toga nismo uspjeli da postignemo gol. Protivnik je kasnije pomalo preuzeo inicijativu i prijetio iz kontranapada. Na poluvremenu nismo pravili nikakve izmjene jer je to sve djelovalo dobro. I ona prinudna izmjena kad je umjesto Dujakovića u igru ušao Baranov je bila neplanska. Nisam želio da pravim bilo kakve promjene u pauzi vjerujući da ekipa može u prvih 15 minuta da ponovi ono iz prvog dijela. Zaista smo napravili prave stvari u drugom poluvremenu, napravili pritisak, dvije-tri izgledne prilike i došla je do izražaja ta naša standardna situacija, odnosno ofanzivni prekid gdje smo napravili dominaciju u skoku i gdje je naš štoper Nikolić dobro reagovao i dobro se snašao", rekao je Jagodić, podvukavši da je trijumf njegove ekipe zaslužen.

"Mislim da su ova pobjeda, ali i ovih 27 bodova, veliko bogatstvo za nas. Na bazi toga ćemo se spremati ove sedmice. Neću reći da smo završili polusezonu, da smo bodovnim saldom prezadovoljni i da ćemo sad u Tuzlu ći na izlet. Međutim, jesmo sad rasterećeni, nemamo nikakav imperativ. Ovo je bila naša deveta domaća utakmica, osma pobjeda, i to nije mala stvar", zaključio je strateg dobojskog sastava.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC