• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolje druga liga nego Barselona! Ovakvih više nema - odbio je najveći transfer karijere!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Španski fudbaler Serđi Darder nije želio u Barselonu jer mu je to gradski rival.

 Fudbaler Serđi Darder odbio da pređe u Barselonu Izvor: Gerard Franco / Zuma Press / Profimedia

Barselona je tokom prethodnog ljeta pravila ekipu koja bi mogla da dominira španskim i evropskim fudbalom pod komandom legendarnog Ćavija, ali... Među onima koje su željeli u svojim redovima, a nisu uspjeli da ih dovedu, nalazi se i ime fudbalera koji nije pretjerano poznat široj fudbalskoj javnosti. Serđi Darder, doskorašnji fudbaler Espanjola, izabrao je ljubav prema klubu i odbio ponudu gradskog rivala, iako je moglo da se desi da završi u drugoj ligi!

Vezni igrač, koji ima 12 nastupa za mlađe kategorije Španije, nije poželio da se preseli u Barselonu, iako bi mu to bio najveći klub u karijeri. Zbog toga što je godinama nastupao za najvećeg rivala - sada drugoligaša Espanjol, Darder je donio odluku da ne pojača Barselonu, pa je Oriol Romeu stigao u najveći katalonski klub.

"Imao sam priliku da potpišem za Barselonu ovog ljeta i teško je odbiti takav tim. Bilo je mnogo sati razmišljanja. Ali kada sam hladno razmišljao, razum mi nije dozvolio da prihvatim, s obzirom na to da sam bio u Espanjolu. Čak ni jedan odsto mene to nije mogao da prihvati. Espanjol će uvijek biti klub mog života, ne vidim drugu opciju", istakao je Darder, koji je ipak našao prvoligaški klub.

On je promijenio sredinu i preselio se na Majorku, gdje je potpisao ugovor do 2028. godine. Ranije u karijeri nosio je dres rezervnog tima Epsanjola, Malage i Liona, prije nego što se vratio u plavo-bijeli tim. Tokom godina je bio najvažniji fudbaler Espanjola i odigrao je gotovo 250 utakmica za tim, pa je sasvim logično zašto nije želio da se preseli u redove gradskog rivala.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC