• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Sarajeva mijenja Vladana Kovačevića na golu Rakova - Šahinović potpisao, Banjalučanin pred rekordnim transferom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Muhamed Šahinović karijeru nastavlja u Poljskoj, potvrđeno je sa "Koševa".

 Muhamed Šahinović Izvor: Promo/Raków Częstochowa

Dosadašnji golman Sarajeva Muhamed Šahinović karijeru će nastaviti u redovima poljskog Rakova, potvrdio je klub sa "Koševa".

Šahinović, koji za vikend nije branio protiv GOŠK-a, već je stigao u Poljsku gdje je i predstavljen, a ugovor je potpisan do 2028. godine. Kako pišu poljski mediji, to je najava odlaska Vladana Kovačevića iz redova aktuelnog šampiona Poljske.

"FK Sarajevo ostaje na vrhu liste regionalnih klubova za izgradnju karijere i uspješan transfer mladih bh. golmana u evropske klubove. Realizacijom ovog transfera klubu će pripasti milionski iznos kroz fiksnu naknadu i bonuse te značajan procenat od budućeg transfera. Šahinović će se novom klubu pridružiti već od kraja polusezone.

Ovaj transfer je win-win za oba kluba kao i Šahinovića. Ovo je rezultat efektivnog skautiranja, izvrsnog trenažnog procesa i široke mreže i konekcija sa klubovima na globalnom nivou. Nastavljamo ovim putem i u budućnosti s ciljem da konstantno dižemo standarde i ljestvicu uspjeha," rekao je sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić.

Izvor: Profimedia

Šahinović bi na golu poljskog kluba trebalo da zamijeni Kovačevića. Banjalučanin je na izlaznim vratima, a u poljskim medijima pominje se rekordna cifra. Navodno je riječ o više od pet miliona evra.

Kovačević je bio standardan na golu poljskog šampiona, a za 25-godišnjeg čuvara mreže, takođe bivšeg igrača Sarajeva, interesuju se evropski velikani.

Već ljetos bio je na korak od prelaska u Benfiku, no klub je na samom kraju stavio veto. Pominjao se ranije i Glazgov Rendžers, a sam Kovačević nedavno je u razgovoru za poljske medije otkrio da je bio veoma blizu odlaska u Portugal.

"Transfer u Benfiku bio je blizu. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba i nevjerovatan je osjećaj sama spoznaja da sam bio blizu tako velikog kluba, ali na kraju transfer nije realizovan. Ne mogu da kažem šta se tačno desilo, ali bio sam jako blizu. Glava je već bila u Lisabonu, koferi spakovani, ali do transfera nije došlo", naglasio je Kovačević.

Golman rođen 1998. godine u Banjaluci ove sezone 31 put stajao je na golu Rakova, a na 12 mečeva uspio je da sačuva svoju mrežu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC