• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbogom Ligi šampiona - spektakl za kraj: Baharovi klinci i Pepovi drugopozivci, Marakana čeka da Zvezda konačno bljesne!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda će staviti zavjesu na ovu sezonu u Ligi šampiona, a protivnik ne može biti atraktivniji. Dolazi evropski šampion!

 crvena zvezda mančester siti najava  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Crvena zvezda zatvara svoju sezonu u Ligi šampiona spektaklom. Na "Marakanu" taman poslije postavljanja svjetskog rekorda od strane crveno-bijelih dolazi ekipa Mančester sitija, aktuelnih prvaka Evrope. Ono što svakako ne valja je to što ovaj meč nema nikakav rezultatski značaj pošto je Crvena zvezda zakucana za dno tabele.

Sa samo jednim bodom iz prvih pet mečeva i poslije poraza od Jang Bojsa u prethodnoj utakmici u Bernu nema Zvezda šanse da se bori ni za treće mjesto u grupi, ali će svakako htjeti puleni Baraka Bahara da se oproste od elite na najbolji mogući način.

Mančester siti dolazi rasterećen poslije totalne dominacije grupom i pet pobjeda iz prvih pet mečeva, ali mašinerija Pepa Gvardiole sigurno neće posustati. 

KAD, GDJE, KAKO DA GLEDAM?

Meč je na programu od 18:45 na stadionu "Rajko Mitić", a prenos će biti realizovan kako na kanalima "RTS-a" tako i na "Areni sport". Naravno, moći ćete da pratite i tekstualni prenos uz MONDO, sa javljanjima sa lica mjesta.

KAKVU ZVEZDU OČEKUJEMO?

Prije svega borbenu! Iako meč nema rezultatski značaj mnogo bi značio ovom timu makar bod iz duela sa najboljim evropskim timom pred kraj polusezone i "vječiti derbi" koji je na programu 20. decembra.
Iako je vrlo teško prognozirati sastave Baraka Bahara koji ne prestaje da eksperimentiše za ovaj meč se očekuje Uroš Spajić u zadnjoj liniji, Kosta Nedeljković i Vladimir Lučić po bokovima, kao i povratak Gelora Kange u tim. Takođe se očekuje da se od prvog minuta u sastavu nađe i mladi Jovan Mijatović, pa bi to trebalo da izgleda ovako: Glazer - Spajić, Dragović, Điga - Nedeljković, Kanga, Mijailović, Hvang, Lučić - Bukari, Mijatović.

A SITI? BEZ HOLANDA!

Mančester siti je došao u Beograd dosta oslabljen jer su neki igrači povijređeni, a neke Pep Gvardiola čuva za bitnije mečeve. Već dugo od samog početka sezone je povrijeđen Kevin De Brujne, a nedavno se povrijedio i jedan od najboljih napadača današnjice Erling Holand. Osim njih u Beograd nije doputovao ni prvi golman ekipe Ederson kao ni mladi Belgijanac Žeremi Doku.

To može da bude i dobro i loše za Crvenu zvezdu. S obzirom na česte rotacije Pepa Gvardiole igrači sa manjom minutažom se grčevito bore za svoje mjesto u timu i htjeće da se dokažu svom šefu u Beogradu. Naravno, teško je nadoknaditi kvalitete ovih igrača, mada ako recimo u špicu krene Hulijan Alvarez, teško da je to neka olakšavajuća okolnost za odbranu crveno-bijelih.

A TRIBINE?

Vidjećemo! Na domaćim mečevima Crvena zvezda je ostala na jako malom broju navijača, pošto igre tima od dolaska Baraka Bahara nisu ubijedile publiku da dođe na stadion. Vrijeme će biti hladno, utakmica bez rezultatskog značaja, ali ipak ne dolazi svaki dan prvak Evrope u Beograd. Zato se ipak očekuju dobro popunjene tribine, mada teško da će stadion biti dupke pun.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC