• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je Zvezdin sastav za Siti! Bahar prelomio - sad je vrijeme za djecu, petoricu šalje na teren!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona petorica fudbalera koji su "Zvezdina djeca" igraće protiv Mančester sitija.

 Sastav Crvene zvezde za meč sa Mančester sitijem Izvor: MN Press/chosen11.com

Evropska avantura Crvene zvezde došla je do kraja - da su okolnosti bile malo drugačije, možda bi meč protiv aktuelnog šampiona Engleske i Evrope bio jedan od najvećih mečeva koje su navijači vidjeli u ovom milenijumu, ali... Zvezda se zapravo protiv Mančester sitija oprašta od Evrope za ovu sezonu, jer je u prvih pet rundi Lige šampiona osvojila samo bod. Barak Bahar želi da popravi utisak, a njegov tim da se odmjeri protiv oslabljene Gvardioline čete, koju možda čak može i da pobedi.

Da bi se to desilo, Zvezda će morati da budu na izuzetnom nivou. Barak Bahar mora pažljivo da bira kojih će 11 fudbalera istrčati na teren stadiona "Rajko Mitić", a svjedoci smo da nije uvijek bio uspješan u tome. Dešavalo se u Ligi šampiona da upravo izmjene donesu boljitak Zvezdi na terenu, pa će ovo biti test i za izraelskog stručnjaka - da li je i koliko napredovao tokom jesenjeg dijela sezone na klupi srpskog tima.

Zbog raznih kombinacija koje je koristio tokom prethodnih mjeseci, nije uvijek lako pogoditi čime će nas Bahar "obradovati" pred meč Zvezde u elitnom takmičenju evropskih klubova. Često su samo golman Omri Glazer i kapiten Aleksandar Dragović bili sigurni, uz eventualno Mirka Ivanića koji sada ne može na teren zbog povrede.

Glazer i Dragović će na teren i protiv Sitija, a uz kapitena će za Hulijana Alvareza, Džeka Griliša, Fila Fodena i ostale biti zadužena još dva štopera - Naser Điga na lijevoj i Uroš Spajić na desnoj strani.

"Do sada je bilo da ko dođe na konferenciju igra, nadam se da će tako biti i sada. Ali, šef odlučuje", skromno je rekao Uroš Spajić, jedan od petorice igrača koji će kao "Zvezdina djeca" na teren u šestom kolu Lige šampiona.

Još dvojica momaka koji su prošli put kakav je Spajić pomagaće odbrani - Kosta Nedeljković baš pored njega na desnom boku, a Vladimir Lučić na suprotnoj strani terena. U sredini Srđan Mijailović, "Zvezdino dijete" iz ere Roberta Prosinečkog, da se pojača bedem protiv aktuelnog šampiona Evrope i najboljeg tima na svijetu po riječima Baraka Bahara.

Najveća dilema je ko će igrati u liniji sa In Bom Hvangom pošto za poziciju konkurišu Gelor Kanga i Marko Stamenić. Čini se da iskusni Gabonac ima malu prednost i da će on dobiti povjerenje od prvog minuta, da loptama hrani brzonogog Osmana Bukarija, strijelca sa Etihada. Kad je mogao kompletnog odbrani da pobjegne u Engleskoj, što ne bi mogao u Beograd?

I za kraj - junak Zvezdinih superligaških pobjeda ove jeseni dobija zasluženu šansu od starta. Pun stadion navijača imaće priliku da aplauzima pozdravi Jovana Mijatovića, jednog od najtalentovanijih srpskih fudbalera. Čim kroči na teren to će biti ispunjenje sna, a eventualni gol "Zvezdinog Bekama" izazvao bi tektonske poremećaje u Beogradu.

Dakle, da rezimiramo, očekivani sastav Crvene zvezde za meč protiv Mančester sitija je: Glazer - Spajić, Dragović, Điga - Nedeljković, Kanga, Mijailović, Hvang, Lučić - Bukari, Mijatović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC