• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Duljaj se oglasio pred "vječiti" derbi: Crvena zvezda je favorit!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Igor Duljaj se obratio pred 171. "vječiti" derbi između Partizana i Crvene zvezde koji je na programu u srijedu od 18 časova.

 Igor Duljaj pred derbi Partizan Crvena zvezda Izvor: YouTube/FK Partizan Beograd/Screenshot/MN Press

Partizan je čitave jeseni bio ispred Crvene zvezde, bježao joj i šest bodova, međutim pred 171. "vječiti" derbi u Humskoj (srijeda, 18.00) situacija se okrenula. Zbog kikseva crno-bijelih u posljednjih mjesec dana, Zvezda je skočila na prvo mjesto i sa dva boda više dolazi na megdan Partizanu, što bi trebalo da znači da je pod manjim pritiskom. Ipak, IgorDuljaj ulogu favorita prepušta Zvezdi i ističe da od svojih igrača traži samo da ostave srce na terenu.

"Crvena zvezda je igrala Ligu šampiona, u ovom prelaznom roku je dovela odlične igrače, a i dok smo imali šest bodova više, oni su i dalje bili favoriti. Svaka utakmica nam je najvažnija i nismo se zanosili nekim stvarima, ništa nismo obećavali. Rekao sam juče svojim igračima da nemaju nikakav pritisak, rekao sam da ne čitaju novine i da ne stvaraju nervozu. Jedino što moraju je da daju sve od sebe", naglasio je Igor Duljaj obraćajući se medijima uz poruku da na meču sigurno neće igrati Kanute, dok su još dvojica igrača pod znakom pitanja zbog temperature, ali nije otkrio o kome se radi.

Duljaj se osvrnuo i na izjave iz tabora Crvene zvezde, Marko Stamenić je poručio da je Partizan imao "pomoć sudija" ove jeseni dok je Osman Bukari najavio pobjedu od tri-četiri gola razlike, na šta se trener crno-bijelih nasmijao i pokušao je da spusti loptu uoči "vječitog" derbija.

"Stamenić je odličan igrač, mlad i perspektivan, kao što sam rekao - suđenje ili bilo koje druge stvari neću da komentarišem. Bukari ima pravo da komentariše, ima dosta utakmica u nogama, ako kaže da će biti 3:0, njegovo je pravo, sportski je reći da mogu da nas dobiju tako ubjedljivo. Sve je to fudbal, legitimno, nema tu ko šta da se ljuti. Tamo imamo Dragovića koga poštujem jer sam bio u Ukrajini kada i on. Izuzetno je kvalitetan i kao igrač, čovjek... Viđam često i Mijatovića u gradu, razmijenimo koju riječ. Zašto ovo kažem? Nema potrebe da se diže tenzija jer ovo može da bude samo sportska borba i da na kraju pružimo ruku jedni drugima kakav god da je rezultat", naglasio je Duljaj.

Trener crno-bijelih je rekao da je derbi "svetinja našeg fudbala" i da ne bi volio iko da ode nezadovoljan sa stadiona, tako da su svi na neki način dužni da daju sportski primjer svima u Humskoj. Ali, ističe da mu je istovremeno žao što neće biti Grobara koji i dalje bojkotuju: "Svačiji stav poštujem, pa i njihov, pošto putuju svuda po Srbiji i podržavaju nas. Biće svakako navijača na istoku i zapadu, ko god došao - dobro došao. Naravno da bi nam značila njihova podrška, ali poštujem njihov stav", istakao je on.

Šta bi moglo da odluči derbi? Duljaj ističe da je "fudbal živa stvar i nije nauka", a da je očekivano da se kao i uvijek pojavi neki junak: "I u Zvezdi i Partizana ima dosta igrača koji nisu igrali derbi. Kod nas su igrači motivisani jer su osjetili na košarkaškoj utakmici šta znači atmosfera i šta znači kada se bodri voljeni klub. Zvezda ima dosta brzih igrača, Kataija koji može da riješi utakmicu, a ono što je važno za nas je da budemo koncentrisani. Primili smo dosta golova, ali u svakom slučaju možete da pripremite utakmicu i primite gol iz kornera. Sutra će biti jako teška utakmica, uz dosta duela, a obično biva da ko više duela dobije i više želi da dobije - taj izlazi kao pobjednik", zaključio je trener Partizana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC