• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bonući se vraća u Seriju A, ali neće u Juventus: Stiže kod Murinja - navijači Rome ga ne žele u Vječnom gradu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije polusezone provedene u Union Berlinu, iskusni italijanski defanzivac karijeru bi mogao da nastavi u Romi.

 Leonardo Bonući Izvor: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock

Roma radi na potpisu kratkoročnog ugovora sa Leonardom Bonućijem, koji bi u Rim trebalo da stigne u januaru, te sa "vučicom" dogovori saradnju do kraja sezone.

Iskusni štoper bi mogao da stigne kao slobodan igrač iz Union Berlina, a kako prenosi "La Republika", pregovori između Rome i Bonućijevog tima su u punom jeku i preostaje samo nekoliko detalja da se riješe u narednim satima.

S obzirom na Bonućijeve godine (36), navodno mu je italijanski klub spremio kratkoročni ugovor, koji će važiti do juna sljedeće godine, sa opcijom produžetka na još jednu godinu.

Ipak, iako je angažman Bonućija u Romu sve bliži realizaciji, te klub ulazi u završnicu pregovora sa bivšim igračem Juventusa i Milana, Vječni grad donosi svoj sud o eventualnom transferu.

Od prvih slabašnih glasina, navijači "žuto-crvenih" su masovno protiv dolaska Bonućija u, posebno zbog prethodnih iskustava u Juventusovom dresu i mnogih verbalnih sukoba između ovog defanzivca iz navijača rimskog kluba.

Na društvenim mrežama, navijači "žuto-crvenih" su ispoljili svoj bijes zbog glasina o transferu, poplavivši uvredama svaku objavu o Bonućijevom eventualnom dolasku. Prateći komentare, zaista je teško pronaći i jedan pozitivan o ovom transferu. "Roma te mrzi", "Molimo vas ne", "Italijanski klovn"... samo su neki od komentara koji prate objave na društvenim mrežama.

Bonući je tokom boravka u Juventusu često "ratovao" i sa igračima Rome, prije svega sa legendarnim Frančeskom Totijem, a navijači rimskog kluba ne žele tek tako da pređu preko silnih uvreda koje je italijanski reprezentativac upućivao najvatrenijim pristalicama velikog rivala.

Inače, Bonući je do tekuće godine cijelu karijeru proveo na Apeninima. Prije Juventusa, čiji dres je nosio od 2010. do 2017, te 2018. do 2023, nastupao je za Bari, Đenovu, Pizu, Trevizo, Inter te niželigaša Viterbeze, gdje je i počeo karijeru. U sezoni 2017/18 bio je član Milana, a upravo njegov prelazak na "San Siro" izazvao je mnoge kontroverze. Tada je bio na udaru navijača Juventusa zbog prelaska u redove ljutog rivala, a nakon samo godinu dana ponovo se vratio u Torino.

Potpuno neočekivano, pred početak tekuće sezone otišao je u Union Berlin, ali kratka epizoda u Bundesligi očigledno je završena. Italijan je upisao samo sedam nastupa za klub iz prestonice Njemačke, na kojima je postigao i jedan gol - na gostovanju Borusiji Dortmund.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC