• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skinuo" sam ribu Kneletu, bila je najljepša! Đani Ćurčić: Htio da mi kidnapuje Ljilju, a onda me je pozvao...

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda i Partizana, povremeni reprezentativac Jugoslavije Saša "Đani" Ćurčić ukrao je djevojku Kneletu, opasnom momku beogradskog podzemlja.

 Saša Đani Ćurčić o Kneletu i Naomi Kembel Izvor: MN Press/Privatna arhiva

Jedan od najkontroverznijih srpskih fudbalera Saša "Đani" Ćurčić svojevremeno je čak i u Londonu važio za velikog zavodnika i miljenika žena. Dok je, nakon karijere u OFK Beogradu i Partizanu, nastupao za engleske timove u Premijer ligi, Ćurčić je prema svojoj priči bio intiman sa ljepoticama poput Karmen Elektre i Naomi Kembel. Ono što mnogi ne znaju o Đaniju datira još sa početka devedesetih, jer je tada, kako tvrdi, oteo djevojku jednom od najtvrđih momaka vrelog beogradskog asfalta - Aleksandru Kneževiću Kneletu.

Jedan od članova Voždovačkog klana bio je poznat kao veliki navijač Crvene zvezde, začetnik "dizelaškog" pokreta u Beogradu i prijatelj nekih od najmoćnijih ljudi podzemlja. Blisko je sarađivao sa Đorđem Božovićem "Giškom", Branislavom Matićem "Belim", Goranom Vukovićem "Majmunom" - ubicom Ljube Zemunca, a bio je i istaknuti član Srpske garde koja je tada bila veoma moćna. Ipak, po riječima Đanija Ćurčića, i pored uloge žestokog momka koji ne bježi od sukoba, djevojku je lako prepustio fudbaleru...

"Ona je bila najljepša riba i ja sam je preoteo pokojnom Kneletu. Smuvali smo se u frizerskoj školi na Voždovcu. Bila je moja prva velika ljubav. Knele je htio da je kidnapuje, pa smo nas dvojica imali ozbiljan razgovor. Nismo se potukli, šmekerski mi je dozvolio da budem sa njom", ispričao je svojevremeno Ćurčić, a pretpostavka je da se ovo desilo početkom burnih devedesetih.

Tih godina je Đani tek počinjao profesionalnu karijeru. Brzonogi krilni fudbaler sa lijeve beogradske obale Dunava, tačnije iz naselja Besni Fok, uspio je nakon nastupa za nekoliko beogradskih niželigaša da privuče pažnju OFK Beograda. Ušao je u seniorski tim davne 1991. godine, kada je imao 19, a njegov vrtoglavi uspon ka vrhu tada još uvijek jugoslovenskog fudbala trebalo je nekako ispratiti.

Ćurčić je odmah želio luksuz i raskoš oko sebe - kupio je automobil "Porše" i pištolj "Magnum 357", a bila mu je potrebna i ljepotica koju će šetati gradom. Tada se zaljubio u Ljilju, učenicu frizerke škole na Voždovcu, koji je bio Kneletova teritorija. Ali, Aleksandar Knežević je tokom 1991. godine imao drugačije prioritete u životu - kao dobrovoljac Srpske garde bio je na ratištu u okolini Vukovara, a nakon martovskih demonstracija postao je i tjelohranitelj Vuka Draškovića. Saša je iskoristio priliku i smuvao Ljilju, ali na njegovu žalost to nije potrajalo..."Poslije dvije godine zabavljanja, Ljilja me je ostavila zbog Vladana Marića iz Ripnja. Rekao sam mu: 'Šmekeru, super si ti momak' i prepustio sam mu moju Ljilju. Ja sam inače bio prvi momak sa kojim je ona spavala", ispričao je svojevremeno Ćurčić za "Informer".

Karijera ga je poslije OFK Beograda i Partizana dalje vodila u Bolton, Aston Vilu, Kristal Palas, MetroStars iz Njujorka i škotski Madervel. U Engleskoj je izgradio kultni status svojim imidžom, neobičnim ponašanjem na terenu i van njega, burnim noćnim provodima i magijom koju je pokazivao kada je u elementu. Među navijačima timova za koje je nastupao i dalje je veoma cijenjen, ali je njemu jači utisak iz Engleske to kako se provodio.

"Naomi je vatreni navijač Kristal Palasa, pa je došla na jednu našu utakmicu. Poslije meča smo se upoznali u VIP baru. Nekoliko dana kasnije, napravio sam žurku i pozvao je da dođe. Poslije toga smo počeli da se viđamo, ali nije htjela da mi da prvog dana, teška je ona žena. Tek poslije dvadesetog izlaska pristala je da spava sa mnom. Spavali smo tridesetak puta. Vrh je u krevetu", ispričao je Ćurčić svojevremeno i dodao: "Bio sam i sa Evom Hercigovom, ali Karmen Elektra je najbolja u se*su. Sa njom sam imao vratolomije do sedam ujutru na bazenu. Ona je najluđa od svih."

Sa druge strane priče, sudbina Aleksandra Kneževića Kneleta daleko je drugačija - žestoki momak iz beogradskog naselja Braće Jerković ubijen je 28. oktobra 1992. godine u sobi 331 hotela Hajat. Njegova smrt do danas nije riješena, a kao jedna od teorija koje se već decenijama prepričavaju po Beogradu navodi se sukob sa Zemuncima, odnosno direktno zamjeranje Radetu Ćaldoviću Ćenti.

Po teoriji koja je najpoznatija, Knele je Miodragu Cvetinoviću ukrao skupocjeni sat "Roleks" i automobil "Krajsler Vrangler". Miša Cvetinović bio je zet Radeta Ćaldovića, pa su u narednim godinama obojica optuživani za Kneletovo nikada razjašnjeno ubistvo u hotelskoj sobi. Priča nije dobila epilog jer je nepoznati napadač 1997. godine izrešetao Ćentu i novinarku Maju Pavić - vjenčanu kumu Svetlane Ražnatović - dok su sjedili u automobilu u samom centru Beograda. Njegov zet "Miša Dizeldorf" vodi se kao nestao već gotovo tri decenije...

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Ko ovog jos uzima za ozbiljno?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC