• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Petrović završio prvi radni dan u Zrinjskom: Da vratimo "plemiće" na prvo mjesto (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crnogorski stručnjak Željko Petrović novi je trener mostarskog Zrinjskog s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

 Željko Petrović izjava po dolasku u HŠK Zrinjski VIDEO Izvor: Youtube/HŠK Zrinjski

Za klupski sajt prokomentarisao je prvi radni dan u ekipi iz Mostara, koji je bio pun optimizma.

"Završili smo prvi radni dan i upoznavanje sa mojim kolegama i svima u klubu. Super sam zadovoljan. Imam dobar osjećaj. Došao sam u grad u koji sam stalno dolazio, i prije 20 godina, i prije 30 godina, a i u zadnjih 10 godina", rekao je Petrović.

Glavni cilj je svima poznat - vraćanje prve pozicije od banjalučkog Borca, jesenjeg šampiona Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Veoma sam srećan i zadovoljan, a jedva čekam početak priprema. Nadam se svemu najboljem, da vratimo Zrinjski tamo gdje mu je mjesto, a to je prva pozicija", dodao je novi šef struke Zrinjskog.

Novi trener ‘plemića’ rođen je 1965. godine u Nikšiću, a nakon bogate igračke karijere ostao je da živi u Holandiji, gdje je nakon usavršavanja počeo trenersku karijeru kao asistent Ruda Gulita na klupi Fejenorda. Samostalno je vodio holandske klubove RKC Valvijk, ADO Den Hag i Vilem Drugi, a radio je još u Portugalu (Boavista), Japanu (Urava Red Dajmonds), Bugarskoj (Botev Plovdiv) i Hrvatskoj (Inter).

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao asistent renomiranim Holanđanima - prvo Gulitu na startu karijere, a zatim Martinu Jolu na klupi HSV-a, Gusu Hidinku s kojim je sarađivao u ruskom Anžiju i najduže Advokatu s kojim je radio u Sanderlandu, Utrehtu i Fejenordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka.

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u Vest Hamu, a posljednji angažman imao je u aktualnoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor u kojem je bio u stručnom štabu još jednog Holanđanina, Patrika Klajverta.

Crnogorac je u igračkoj karijeri nastupao za Budućnost iz Podgorice, zagrebački Dinamo, Sevilju, Den Boš, RKC, PSV i Uravu, a odigrao je i 18 mečeva za reprezentaciju Jugoslavije.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mige

Odlepršaj u skokovima. Srpski šampion!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC