• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski predstavio novog trenera: Bivši pomoćnik Gulita, Hidinka, Advokata i Klajverta preuzeo "plemiće"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crnogorski stručnjak, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je radio i u stručnom štabu reprezentacije Srbije, novi je trener mostarskog Zrinjskog.

 Dik Advokat i Željko Petrović Izvor: MN PRESS

Crnogorski stručnjak Željko Petrović (58) novi je trener mostarskog Zrinjskog, saopštili su "plemići". Ugovor sa aktuelnim šampionom BiH Petrović je potpisao danas, i to do 1. juna 2025. godine, a zvanično predstavljanje zakazano je za subotu u podne.

"Novi trener ‘plemića’ rođen je 1965. godine u Nikšiću, a nakon bogate igračke karijere ostao je da živi u Holandiji, gdje je nakon usavršavanja počeo trenersku karijeru kao asistent Ruda Gulita na klupi Fejenorda. Samostalno je vodio holandske klubove RKC Valvijk, ADO Den Hag i Vilem Drugi, a radio je još u Portugalu (Boavista), Japanu (Urava Red Dajmonds), Bugarskoj (Botev Plovdiv) i Hrvatskoj (Inter).

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao asistent renomiranim Holanđanima - prvo Gulitu na startu karijere, a zatim Martinu Jolu na klupi HSV-a, Gusu Hidinku s kojim je sarađivao u ruskom Anžiju i najduže Advokatu s kojim je radio u Sanderlandu, Utrehtu i Fejenordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka.

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u Vest Hamu, a posljednji angažman imao je u aktualnoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor u kojem je bio u stručnom štabu još jednog Holanđanina, Patrika Klajverta", saopšteno je iz Zrinjskog.

Nakon odlaska Krunoslava Rendulića, ekipu je s klupe vodio Mario Ivanković. On će ostati u stručnom štabu Mostaraca i raditi kao prvi asistent, dok će istovremeno zadržati i funkciju u stručnom štabu reprezentacije BiH. Petroviću će u radu pomagati još Nenad Gagro (pomoćni trener), Romeo Mitrović (trener golmana), Marko Čavka (kondicioni trener) i Filip Lekić (analitičar).

Izvor: MN PRESS

Crnogorski stručnjak za vrijeme igračke karijere nastupao je za Budućnost iz Podgorice, zagrebački Dinamo, Sevilju, Den Boš, RKC, PSV i Uravu, a odigrao je i 18 mečeva za reprezentaciju Jugoslavije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC