• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina dovela Zvezdino dijete i reprezentativca Srbije!

Autor Dragan Šutvić

Uprava Vojvodine aktivna na tržištu, a pored Vukana Savićevića stigao i Piksijev miljenik u reprezentaciji.

 vojvodina dovela savićevića i rosića  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Vojvodine počeli su pripreme za proljećni dio sezone, a klupski čelnici ovih dana rade na ojačavanju igračkog kadra - u sklopu tog projekta na stadion "Karađorđe" u novom sadu stiže Zvezdino dijete i nekadašnji prvotimac beogradskih crveno-bijelih, Vukan Savićević (29)! Sada već iskusni vezni fudbaler i povremeni reprezentativac Crne Gore vraća se u srpski fudbal nakon čak devet godina.

Savićević, koji se najbolje snalazi na pozicijama centralnog i ofanzivnog veznog, ponikao je u redovima Crvene zvezde, a zatim od jeseni 2012. do ljeta 2015. godine bio prvotimac kluba sa stadiona "Rajko Mitić". U tom periodu odigrao je 51 meč uz šest golova i dve asistencije, ali i dvije osvojene šampionske titule u Srbiji! Uslijedila je avantura u Slovanu iz Bratislave gdje je bio šampion i osvajač Kupa Slovačke, a zatim nastupi za Vislu iz Krakova, Samsunspor i Giresunspor.

"Prva ponuda koja mi je stigla bila je od Vojvodine prije nešto manje od mjesec dana i nešto sam osjetio, da treba da se vratim u Srbiju i to u jedan klub kao što je Vojvodina. Voša je najstariji srpski klub, sa bogatom tradicijom i čast mi je što sam došao. Iako mnogi u mom okruženju nisu bili za moj povratak u srpski fudbal, ja sam pratio svoj osjećaj i odlučio sam da se vratim. Srećan sam što sam došao i što sam potpisao za Vojvodinu, jer sam sa nekoliko strana čuo da klub sada gaji velike ambicije i to je takođe prelomilo da dođem. Nadam se da ćemo pobjeđivati tokom proljeća i da ćemo se na ljeto kroz kvalifikacije plasirati i u Evropu", rekao je Savićević za klupski sajt nakon predstavljanja i poziranja sa novim dresom. Prisjetite se njegovih dana iz Zvezde:

Savićević je odigrao jedan meč za reprezentaciju Crne Gore do 17 godina, a zatim promijenio tim za koji nastupa i u omladinskim danima tri puta je branio boje Srbije. Ipak, prejaka konkurencija natjerala ga je da još jednom razmisli, pa je momak porijeklom iz Crne Gore - ali rođeni Beograđanin - donio odluku da predstavlja crnogorski fudbal na međunarodnoj sceni. Pet puta je bio mladi, a 9 puta seniorski reprezentativac Crne Gore!

Takođe, novosadski klub predstavio je kao novo pojačanje i iskusnog čuvara mreže Dragana Rosića, koji se tokom prethodne godine čak nalazio i na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića. Rosić je rođen u Užicu, ponikao u ekipi Jedinstvo Putevi, zatim igrao za Mladost iz Lučana i bio na pozajmici u Kolubari prije nego što se oprobao u inostranstvu. Potpisao je ugovor sa Almerijom išao na pozajmice u B tim Selte, Fuenlabradu i Albasete. Vratio se u Srbiju i stao na gol Radničkog, u kojem se zaslužio i kapitensku traku.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC