• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio da batali tenis, pa napravio čudo na Australijan openu: Neću sad da plačem, ali da znate - imam 900 evra u džepu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Indijac je napravio najveću senzaciju an Australijan openu.

 Indijac Sumit Nagal najveće iznenađenje na Australijan openu

Najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Australijan opena na startu takmičenja je Indijac Sumit Nagal! Momak koji dolazi iz Indije, zemlje ne pretjerano poznate po tenisu uspio je da savlada 27. igrača svijeta Aleksandra Bublika u tri seta 6:4, 6:2, 7:6 i zakaže meč drugog kola sa Kinezom Šang Džučengom, 142. na svijetu.

Nagal je trenutno 137. na ATP listi, najviše je dogurao do 122. mjesta na svijetu, a nedavno je pričao o tome da razmišlja da ostavi tenis! Razlog za to je teška finansijska situacija jer, kako kaže, na bankovnom računu ima 900 dolara!

"Kada pogledam na račun u banci, isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mjesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore", otkrio je Nagal, koji je sada drugi put u karijeri u drugom kolu grend slema. 

U karijeri je osvojio 733.000 dolara, a sa 26 godina nema nikakvu ušteđevinu. I ne samo to, već nema novca da uloži u dodatne treninge, u fizioterapeuta... Čak i pored toga što je najbolji teniser najmnogoljudnije zemlje svijeta.

"Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osjećam se kao da nedostaje podrške iako sam posljednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u posljednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede niko nije htio da mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren ne znam šta da radim. Odustao sam", naveo je Nagal.

Plasman u drugo kolo na Australijan openu donijeće mu makar 180.000 dolara, a ukoliko prođe Kineza protiv koga ima šanse inkasiraće 255.000. Sada je poslije pobjede bio jako emotivan i na ivici suza.

"Sve je veoma emotivno. Neću sad ovdje da plačem, ali još nisam svjestan šta sam uradio. Nekad će biti dobra, nekad loša godina. Meni je prošla bila jedna od najboljih, iako sam, kao što sam već rekao, imao svega 900 evra na računu i bez obzira što me u prvim mjesecima nije bilo nigdje. Ponosan sam na sebe što sam uopšte došao ovdje, posebno kada znam odakle sam krenuo. Izuzetno je to što ću igrati drugu rundu", završio je emotivni Nagal. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC