• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povreda Salaha i novi remi zabrinuli Egipćane: "Faraoni" u dva kola upisali samo dva boda

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Muči se jedan od glavnih favorita za trofej na prvenstvu Afrike.

 Mohamed Salah Izvor: Shutterstock

Jučerašnji dan na Afričkom kupu nacija obilježio je Emilio Nsue, nekadašnji prvotimac Tuzla sitija, koji je u pobjedi Ekvatorijalne Gvineje protiv Gvineje Bisao upisao het- trik, ali i povreda prve zvijezde turnira, Mohameda Salaha.

Fudbaleri Egipta i Gane odigrali su sinoć u Abidžanu neriješeno 2:2, u utakmici drugog kola Grupe B na Afričkom kupu nacija.

Gana je povela golom koji je Mohamed Kudus postigao u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, a u 51. minutu poslije upotrebe VAR tehnologije poništen je pogodak koji je postigao Egipćanin Mohamed Abdelmonem.

Egipat je izjednačio golom Omara Marmuša u 69. minutu, a novu prednost Gani donio je Kudus svojim drugim golom na meču u 71. minutu. Tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Mostafa Mohamed.

Kapiten Egipta Mohamed Salah povrijedio se krajem prvog poluvremena i nakon što se uhvatio za lijevu butinu napustio je teren. Njega je zamijenio Mostafa Fati, pa nema sumnje da će ovo biti veliki udarac za "faraone" ukoliko igrač Liverpula ne bude mogao da nastavi turnir.

Egipat, koji je jedan od najvećih favorita za trofej u Africi, ima samo dva boda iz dvije odigrane utakmice, a Gana bod poslije dva kola. Zelenortska Ostrva imaju tri boda i utakmicu manje, a Mozambik je osvojio bod u prvom kolu. Ove dvije selekcije danas će od 15 časova odmjeriti snage u izuzetno bitnom meču za plasman u narednu fazu takmičenja.



Standings provided by Sofascore

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC