• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma briljirala, pa "nestala" s terena: Pobjeda De Rosija na debiju na klupi "vučice", ali nije moglo bez mučenja

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slabašna Verona bila je idealan protivnik da nekadašnji kapiten Rome upiše prvu pobjedu u ulozi trenera na klupi "vučice", ali su se gosti potrudili sa skupo prodaju kožu.

 Danijele De Rosi Izvor: Domenico Cippitelli/IPA Sport / / IPA / Profimedia

Debi za Danijelea de Rosija na klupi Rome bio je uspješan iako je malo nedostajalo da Verona pokvari sve planove mladog trenera.

"Budući kapiten", kako mu je dugo glasio nadimak, s obzirom da je bio u sjenci neprikosnovenog Frančeska Totija, očekivano je na "Olimpiku" dočekan ovacijama, na klupi "vučice" upisao je pobjedu u prvom meču u ulozi trenera kluba čiji dres je nosio punih 18 godina.

Na "Olimpiko" je stigla Verona, koja je u izuzetno lošoj formi ove sezone, pa je to bila idealna prilika da De Rosi dođe do prve "trojke". Igrači Rome odigrali su sjajno u prvom poluvremenu, u nastavku su ispoljili neke stare boljke, ali su na kraju ipak svom novom treneru uljepšali premijernu utakmicu na klupi.

Slavila je Roma 2:1 (2:0), uz dva gola u prvih 25 minuta, a u nastavku je viđena prava drama.

Bez suspendovanog Darka Lazovića, sa Milanom Đurićem u napadu, gostujući tim nije pružio mnogo u početku meča. Nije ni mogao jer ih je s druge strane dočekala izuzetno raspoložena Roma, koja je od samog starta željela svima da stavi do znanja da će dolazak nekadašnjeg kapitena biti pozitivan šok za sve u klubu.

Već u 19. minutu stigao je domaćin do zasluženog vođstva. Ove sezone često kritikovani kapiten Lorenco Pelegrini odigrao je odličan pas za Stefana El Šaravija, koji se oslobodio dvojice svojih čuvara, asistirao Romeluu Lukakuu, kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Šest minuta kasnije isti trojac učestvovao je kod drugog gola Rome. Ovaj put Lukaku je odigrao za El Šaravija, a Pelegrini zakucava loptu u gol imenjaka Montipoa.

Povukla se Roma u nastavku, što je bio čest slučaj dok je Žoze Murinjo sjedio na klupi. Očigledno će biti potrebno još vremena De Rosiju da otkloni određene nedostatke. Verona je dobila šansu da s penala smanji zaostatak u 64. minutu. Dosuđen je poprilično diskutabilan jedanaesterac, ali je Đurić očajno šutirao preko gola i moglo bi se reći da je pravda zadovoljena.

Dobra igra gostiju ipak je krunisana njihovim pogotkom. I to sjajnim, sa 35 metara. Majkl Folorunšo je uhvatio Ruija Patrisija na spavanju i efektnim golom smanjio na 2:1.

Nastavili su gosti pritisak, domaći su djelovali poprilično konfuzno, ali do kraja su ipak sačuvali svoju mrežu i upisali tri boda.

Murinjov nasljednik zabilježio tako trijumf u prvom ozbiljnom trenerskom angažmanu (do sada radio samo kao pomoćnik Roberta Manćinija u reprezentaciji Italije, te kratko kao glavni trener drugoligaša SPAL-a). Roma je prekinula lošu prvenstvenu seriju od tri utakmice bez poraza, te večerašnjim trijumfom najavila, nadaju se njeni navijači, bolja izdanja.

SERIJA A - 21. KOLO:

Roma - Verona 2:1 (2:0)
/Lukaku 19, Pelegrini 25 - Folorunšo 76/

Udineze - Milan (20.45)

U nedjelju:

Frozinone - Kaljari (12.30)
Empoli - Monca (15.00)
Salernitana - Đenova (18.00)
Leće - Juventus (20.45)

U srijedu:

Bolonja - Fiorentina (19.00)

Odgođeno zbog utakmica Superkupa:

Torino - Lacio (14. februar)
Sasuolo - Napoli (28. februar)
Inter - Atalanta (28. februar)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC