• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Premijer ligi se nije naigrao, na Afričkom kupu nacija "razbija": Nsue dao PET GOLOVA, odveo svoj tim u nokaut fazu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji igrač Tuzla sitija bio je najzaslužniji za pobjedu protiv domaćina turnira, Obale Slonovače, ali i odlične partije Ekvatorijalne Gvineje tokom grupne faze prvenstva Afrike.

 Emilio Nsue Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Nekadašnji fudbaler Tuzla sitija Emilio Nsue trenutno je prvi strijelac Afričkog kupa nacija.

Reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje postigao je pet golova u grupnoj fazi takmičenja, te je najzaslužniji što je njegova ekipa zauzela prvo mjestu u grupi, ispred favorizovane Nigerije i Obale Slonovače.

Nakon het-trika Gvineji Bisao, Nsue je briljirao i u duelu sa domaćinom turnira, te je u iznenađujuće visokoj pobjedi 4:0 postigao dva gola. Ostala dva gola postigli su Pablo Gane i Janik Bujla, za potpuni debakl domaćina. Obali Slonovače ništa danas nije polazilo za rukom. Nakon intervencije VAR-a poništena su im dva gola zbog ofsajda koje su postigli Ibrahim Sankare i fudbaler Crvene zvezde Žan-Filip Kraso, koji je tako ostao na učinku od jednog gola.

Nakon ovog trijumfa, Ekvatorijalna Gvineja prošla je u nokaut fazu sa prve pozicije, dok će dalje i Nigerija, koja se nakon mnogo problema ipak dokopala osmine finala.

U posljednjem meču Grupe A Viktor Osimen i njegovi saigrači teškom mukom slavili su protiv autsajdera Gvineje Bisao 1:0, ali minimalan trijumf bio je dovoljan za drugu poziciju. Veoma loša Obala Slonovače moraće da sačeka rasplet u ostalim grupama, kako bi saznala da li će kao trećeplasirana uspjeti da izbori osminu finala.



Standings provided by Sofascore

Nsue (34) prije dvije godine nastupao je u Premijer ligi BiH, ali se u dresu Tuzla sitija nije naigrao. U prvenstvu je odigrao samo sedam mečeva, na kojima je postigao jedan gol, dok je u Kupu BiH bio među najzaslužnijim za eliminaciju Borca u Banjaluci. Bio je to njegov jedini gol u najmasovnijem takmičenju.

Trenutno je član španskog trećeligaša Intersitija, a u karijeri je, između ostalih, nosio i dres Majorke, Real Sosijedada, Midlzbroa, Birmingema...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC