• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije igrao 300 dana, pa potpisao za Juventus: "Stara dama" predstavila zanimljivo pojačanje

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Portugalac Tijago Đalo (23) prošao je omladinske selekcije Sportinga iz Lisabona, igrao je i za mladi tim Milana, a od 2019. do sada bio je član francuskog Lila.

 Tijago Đalo Izvor: Shutterstock

Odbrambeni fudbal Tijago Đalo potpisao je ugovor sa Juventusom, iako već skoro dana nije odigrao niti jedan meč!

Portugalac, koji ima i državljanstvo Gvineje Bisao, već dugo je na prinudnoj pauzi zbog povrede i operacije koljena. Nakon kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, 23-godišnji defanzivac ostvario je pomalo iznenađujući transfer, s obzirom da je prešao iz Lila u Juventus, u transferu vrijednom oko pet miliona evra. Ugovor sa "bjankonerima" potpisao je na dvije i po godine, sa opcijom produžetka za još dvije godine.

Đalo se povrijedio početkom marta prošle godine i od tada je na rehabilitaciji. Ipak, vratio se u puni trenažni proces, tako da svi očekuju da uskoro pokaže zašto se pridružio ekipi Masimilijana Alegrija i da vrati formu koja ga je krasila prethodnih sezona.

Đalo je danas zvanično predstavljen u novom klubu, a odmah je govorio o ambicijama u dresu kluba iz Torina.

"Veoma sam srećan. Oni su kvalitetan tim sa veoma jakim trenerom i mislim da mogu puno da naučim od njih. Tim je jak i sviđa mi se kako igraju. Osjećam se veoma dobro, koljeno je sada u redu. Za mene je lakše učiti na ovaj način, želio sam da igram ovdje jer je to drugačije od francuske lige. Daću sve za tim", poručio je fudbaler koji može da pokriva sve pozicije u odbrani.

Povezivao se Đalo i sa Interom, ali se na kraju ipak odlučio za Juventus.

"Osjećao sam da mi je Juventus pružio veliku priliku, ovo je klub sa velikom istorijom i mislim da sam dobro uradio što sam potpisao za Juve. Trener Alegri mi je ukazao povjerenje, dobro me poznaje. Znam kako tim igra, ali još uvijek moram da učim. Jutros sam razgovarao s njim i naučio sam neke stvari koje nisam znao jer ovdje se igra drugačije nego u Francuskoj. Pričao sam dosta s Danilom, govorimo istim jezikom i igrao je s mnogo ljudi koje poznajem. I Aleks Sandro je tu, igramo na istoj poziciji, i on mi je rekao šta da radim. Cijeli tim želi da mi pomogne i osjećam se veoma dobro", rekao je Đalo.

Karijeru je počeo u omladinskim selekcijama Sportinga iz Lisabona, nakon čega se preselio u Italiju. Tokom 2019. godine nastupao je za mladi tim Milana (Primavera), nakon čega je potpisao za Lil krajem godine. Poslije nešto više od četiri godine, vratio se na Apenine, ali ćemo ga sada gledati u crno-bijelom dresu.

Đalo je sa Lilom 2021. godine bio šampion Francuske, a kasnije je osvojio i Superkup.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC