• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša oborio rekord turske lige: Bajern ga platio 30 miliona evra, a velikan će zaraditi još više

Saša Boj iz Galatasaraja stigao do dresa Bajerna.

 Saša Boj transfer u Bajern Izvor: YouTube/FC Bayern Munich/Screenshot

Bajern osjeća da je ovo sezona u kojoj mogu do pehara Lige šampiona i zbog toga su odlučili da Tomasu Tuhelu riješe problem na mjestu desnog beka. Klub iz Minhena angažovao je francuskog fudbalera Sašu Boja (23) iz Galatasaraja za čak 30 miliona evra.

Postao je najskuplji fudbaler koji je otišao iz turske lige, a u Bajernu su ubijeđeni da su "uboli premiju" jer vjeruju da bi njegova cijena do ljeta postala mnogo veća.

Interesantno je da je Galatasaraj pri prodaji Boja uspio da "ubaci" i određene klauzule - zaradiće još pet miliona evra kroz određene bonuse od nastupa Francuza, potom će im pripasti i procenti od njegove iduće prodaje, dok su takođe obezbijedili i dvije prijateljske utakmice sa Bajernom u kojima će se zarada dijeliti "fifti-fifti".

Saša Boj je inače ponikao u francuskoj Crvenoj zvezdi, potom ga je primijetio Ren i doveo kao tinejdžera, a poslije samo osam nastupa u dresu ovog kluba otišao je u Tursku. Galatasaraj ga je primijetio u dresu Dižona i doveo za 5 miliona evra, a nakon dvije i po sezone prodali su ga za šest puta više novca.

U dresu turskog velikana odigrao je 83 utakmice i na njima četiri puta bio strijelac, dok je četiri puta i asistirao. Za sada nije još ni debitovao za reprezentaciju Francuske, dok ima pravo da igra i za Kamerun na čiji se poziv još nije javljao čekajući "trikolore".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC