• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga uvodi promjene zbog VAR tehnologije: Sudije će morati da objasne svaku spornu odluku - evo i kako

Spremaju se nove promjene u VAR tehnologiji u Premijer ligi...

 Sudije u Premijer ligi će morati objašnjavati sporne odluke Izvor: Profimedia/George Beck/PPAUK

VAR tehnologija donijela je dosta toga dobrog u svijet fudbala, ali i pored svih pregleda i snimaka greške se i dalje ponavljaju. Posebno je to slučaj u Premijer ligi gdje su i igrači i navijači sve češće bijesni zbog nekih kontroverznih odluka. Zbog svega toga sprema se velika promena i to najavljuje britanski "Dejli mejl".

Prema njihovim navodima od sljedeće sezone biće uvedena obaveza da sudije uživo, tokom meča, objasne svoju odluku navijačima na tribinama. Nešto slično kao što rade arbitri recimo u NBA ligi. Tako nešto probali su u Portugalu i Meksiku i to se mnogima dopalo. Hauard Veb, čovjek zadužen za sudije u Premijer ligi je jedan od ljudi koji insistira na transparentnosti.

Konačnu odluku o ovom predlogu donijeće klubovi na sastanku koji će se održati u junu. Ideja je da sudije budu ozvučene tokom meča, da nose mikrofon i da tako mogu da objasne svaku spornu odluku. Uz to se itiče i da će razgovori između sudija na terenu i sudija u VAR sobi ostati privatni i da oni neće moći da se čuju uživo.

Samo ove sezone je u najjačoj ligi Engleske viđeno nekoliko kontroverznih odluka. Jedan od primjera toga je Liverpul koji je ostao bez bodova zbog toga. Prvo je na utakmici sa Totenhemom poništen čist gol Luisu Dijazu koji nije bio ni blizu ofsajda, zato što je postojao nesporazum prilikom razgovora sudija i VAR sobe. Potom su na meču sa Arsenalom sudije i pored gledanja snimka odlučile da očigledno igranje rukom Martina Edegora u kaznenom prostoru nije penal... Umjesto poena tim Jirgena Klopa dobio je samo izvinjenje i priznanje grešaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC