• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravljenog fudbalera tražilo 26 klubova!

Autor Dragan Šutvić

Engleski fudbaler svojevremeno bio zvijezda Mančester junajteda, a sada propada.

 Džesi Lingard ide u Seul  Izvor: Instagram/jesselingard/printscreen

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Džesi Lingard (31) već mjesecima nema angažman, od kako mu je na kraju prethodne sezone istekao ugovor sa Notingem Forestom. U prethodnom periodu povezivao se ofanzivac sa nekoliko engleskih klubova, ali do realizacije nije došlo - Lingard se trenutno ne bavi fudbalom i još uvek vaga ponude sa raznih krajeva svijeta. Engleski mediji sada pišu da je blizu odlaska u Južnu Koreju gdje bi trebalo da pojača Seul!

Nije uobičajeno da se neki engleski fudbaler preseli u Južnu Koreju, a još je čudnije ukoliko se ima u vidu da je Lingard dobio čak 26 ponuda za nastavak karijere. Kako prenosi "Sun", za bivšeg reprezentativca engleske bili su zainteresovani klubovi širom Evrope i sveta, pa čak i jedan veoma jak italijanski tim, iz samog vrha Serije A. Ni to nije bilo dovoljno atraktivno bivšem ofanzivcu Junajteda, koji će pokušati da oživi karijeru daleko od velike pozornice.

Lingard je od 2011. do 2022. godine bio prvotimac Mančester junajteda i više od decenije u klubu obilježio je sa 232 nastupa u svim takmičenjima. Postigao je 35 golova, imao još 21 asistenciju, a za rezerve slavnog kluba sa Old Traforda odigrao je još 59 mečeva.

Tokom igranja za Mnačester junajted išao je na pozajmice u Lester, Birmingem, Brajton, Derbi i Vest Hem. Prethodnu sezonu odigrao je u Notingemu, za koji je nastupio na 20 mečeva, uz dva gola i dvije asistencije. Nijedan pogodak i nijedna asistencija nisu se dogodili na 17 mečeva u Premijer ligi tokom prethodne sezone.

Svojevremeno je Lingard ubilježio i 32 nastupa za reprezentaciju Engleske! Bio je izbor nekoliko različitih selektora u periodu od 2016. do 2021. godine, a u tom periodu postigao je i šest golova za nacionalni tim. Sa Engleskom je nastupio i na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC