• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska policija privela pet navijača na meču između Osijeka i Hajduka (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pet navijača privedeno je u subotu, tokom nogometne utakmice između Osijeka i Hajduka, na osječkom stadionu "Opus Arena", koju je hrvatska policija ocijenila kao utakmicu visokog rizika.

 Hrvatska policija privela pet navijača na meču između Osijeka i Hajduka Izvor: Profimedia

Policija je saopštila na da su privedena četvorica pristalica Hajduka i jedan navijač Osijeka, a derbi prvenstva Hrvatske je pratilo više od 11 hiljada gledalaca, od čega 622 gostujuća, prenijele su agencije.

U policiji nisu precizirali zbog kojih su prekršaja ili krivičnih djela privedeni navijači, već najavljuju da će po završetku svih preduzetih radnji, uputiti saopštenje za javnost.

S obzirom da je ovaj susret HNL-a proglašen utakmicom visokog rizika policija je prije utakmice pozvala navijače da se pridržavaju odredbi Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iz policije su saopštili kako se poziv navijačima odnosi posebno na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i upotrebu pirotehnike i pozvali navijače na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Duel Osijeka i Hajduka završen je neriješenim rezultatom 1:1 (0:0). Splićani su poveli u 57. minutu golom Filipa Uremovića, ali je bod Osječanima osigurao Argentinac Ramon Mierez u 72. minutu.

Na tabeli hrvatskog prvenstva, Hajduk je lider sa 42 boda, druga je Rijeka sa bodom manje i utakmicom manje, dok je zagrebački Dinamo na trećem mjestu sa 37 bodova, ali i dva meča manje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC