• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatima prijeti kazna UEFA zbog ustaške zastave: Zbog simbola NDH jedan navijač već u zatvoru!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatska fudbalska reprezentacija bi mogla da se nađe na udaru ozbiljnih sankcija zbog ponašanja navijača na meču odigranom protiv Letonije u Rijeci.

 uhapšen hrvatski navijač zbog ustaške zastave  Izvor: Profimedia

Rumunija je pod istragom UEFA zbog zastave na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija", a Hrvatska je pod istragom zbog ustaške zastave koja se pojavili u Rijeci na meču sa Letonijom! Pobijedila je Hrvatska sa 5:0, a sada je UEFA otvorila zvaničnu istragu zbog rasističkog ponašanja, kako stoji u zvaničnom saopštenju.

Na Rujevici su, prema pisanju "Indeksa," tri navijača unijela zabranjenu ustašku zastavu, a odmah su indentifikovani i uhapšeni. Povodom toga se oglasio i fudbalski savez Hrvatske. 

"Hrvatski fudbalski savez je u informativne svrhe objavio fotografiju koja dokazuje protivpravno ponašanje i isticanje ustaške zastave, zabranjene zakonom Republike Hrvatske.Kao što je vidljivo, u gornjem lijevom uglu zastave nalazi se zabranjeni, ustaški simbol.

Opštinski sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski fudbalski savez kako je donesena presuda protiv dvojice osuđenih za prekršaj na utakmici kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Letonije. Podsjećamo, na utakmici Hrvatska - Letonija dvije su osobe u nekoliko navrata istakle zakonom zabranjenu zastavu, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza.

Opštinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1.300 evra, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Takođe, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim takmičenjima u kojima učestvuje hrvatska fudbalska reprezentacija na području RH s obavezom javljanja u policijsku stanicu u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inostranstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obavezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku stanicu, takođe u trajanju od dvije godine. Nadalje, postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima da rasvetli sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Hrvatski fudbalski savez zahvaljuje nadležnim tijelima na brzom i konkretnom postupku te pozdravlja kažnjavanje osoba koje su nanijele štetu ugledu hrvatske države isticanjem zabranjenih simbola. HNS ostaje odlučan u namjeri da preduzme sve dalje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protivzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji", navodi se u saopštenju HNS-a. 

Tri dana nakon ovog meča UEFA je pokrenula još jedan disciplinski postupak protiv HNS-a zbog ponašanja navijača nacionalnog tima na gostovanju Jermeniji. Iako je postojala zabrana dolaska hrvatskih navijača u Jerevan oni su kupili karte i došli na meč. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC