• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer Hrvatske o uhapšenim navijačima Dinama: "Nisu ratni zarobljenici, otišli su u Grčku da prave krivična djela"

Autor Haris Krhalić

Hrvatski premijer Andrej Plenković govorio je o navijačima Dinama koji su uhapšeni u Grčkoj nakon što je u njihovom sukobu sa huliganima iz Atine život izgubio jedan Grk.

 Andrej Plenković o navijačima Dinama Izvor: Profimedia/AA/ABACA

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da su hrvatski navijači, koji su uhapšeni u Grčkoj, unaprijed znali da ne mogu gledati utakmicu i da su tamo otišli da naprave incident.

"Ako je UEFA donijela odluku da se gostujućim navijačima zabranjuje prisustvo na stadionu, onda nije bilo drugog razloga da idu u Grčku već da naprave incident. Mi ne smatramo da su ratni zarobljenici, već ljudi koji su svjesno, neki vrlo mladi pa su možda zavedeni, otišli praviti krivična ili prekršajna djela", rekao je Plenković.

On je naveo da je jedan grčki državljanin poginuo, što smatra da nije dobro i da je imalo reputacijsku štetu za Hrvatsku koju su išli brzo da poprave i, kako kaže, uspjeli su u tome, prenose hrvatski mediji.

Plenković je rekao kako njegov i stav predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o uhapšenim Hrvatima u Grčkoj nisu isti, već različiti, naglasivši da im Vlada pruža pravnu i konzularnu pomoć, a da su im Milanovićeve izjave štetile.

"Osuđujemo nasilje i huliganizam. U tome smo jasni, ali isto tako kao odgovorna Vlada dajemo podršku i pružamo pravnu i konzularnu pomoć hrvatskim državljanima", rekao je Plenković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC