• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nikad gori" Dinamo, a zaradili neviđen novac! Istorijski prelazni rok, lekcija svima na Balkanu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatan posao Dinama iz Zagreba u ljetnom prelaznom roku, a još nije kraj.

 Dinamo iz Zagreba zaradio 50 miliona evra od transfera Izvor: Profimedia

Dinamo iz Zagreba nije se proslavio na početku nove sezone. U prvenstvu Hrvatske zaostaju za Hajdukom već osam bodova, a neće učestvovati ni u Ligi šampiona pošto su eliminisani već u trećem kolu kvalifikacija. Uprkos tome, Dinamo i dalje posluje kao niko drugi na Balkanu, pa su tako u ljetnom prelaznom roku - koji nije još završen - zaradili više od 50 miliona evra! I to će sada početi da ulažu...

Jedan od najvećih transfera u klupskoj istoriji je prodaja Josipa Šutala u Ajaks za čak 21 milion evra, dok bi Dinamo mogao da zaradi još dva miliona kroz razne bonuse. Upravo su ti bonusi donijeli Dinamu ovog ljeta veliki novac jer su samo na provizijama od transfera svojih bivših igrača Gvardiola, Kovačića i Brozovića zaradili oko 13 miliona evra.

Osim toga, Dinamo je poslije eliminacije od AEK-a prodao i Dominika Livakovića - spekuliše se od 6,65 do 8,5 miliona evra - da bi poslije pobjede nad Spartom iz Praga u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope (3:1) ostali i bez Luke Ivanušeca. U pitanju je jedan od najboljih igrača zagrebačkog kluba koji se preselio u Fajnord za oko 10 miliona evra. I tu je Dinamo zadržao procente, pa će inkasirati još 15 odsto od budućeg transfera.

Kada se to sve zbroji, Dinamo je zaradio 52,5 miliona evra, što je jedan od njihovih "najjačih" prelaznih rokova. Ipak, ostali su bez skoro svih zvijezda sem Brune Petkovića, tako da se sada očekuje da "pokažu zube" Hajduku i da investiraju u nove fudbalere. Već je stigao Luka Stojković, a očekuje se da napadnu Ramona Mijereza, Luku Kačavendu i Arijana Ademija. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC