• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregazio Partizan i odlazi u Premijer ligu: Gol u Humskoj, pa transfer od 19,5 miliona evra

Fudbaler iz Gane bio je na cijeni jer ga je htio Vest Hem, ali ne seli se u London.

 Ibrahim Osman ide u Brajton Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana su tokom kvalifikacija za Konferencijsku ligu tokom ljeta izbacili azerbejdžanski Sabah, a zatim ubjedljivo poraženi od Nordsjelanda, koji je u oba meča bio bolji. Nakon ubjedljivog trijumfa danskog tima (5:0) na svom terenu javnost u Srbiji je upoznala Ibrahima Osmana (19), krilnog napadača koji je postao noćna mora defanzivcima crno-bijelih.

Osman je imao niz dobrih poteza u prvom meču, a zatim je postigao jedini gol na utakmici u Beogradu, da potvrdi prolaz Danaca u grupnu fazu. Tamo je jednom zatresao mrežu, isto kao i u Kupu Danske, dok je u prvoj polusezoni prvenstva imao učinak od jednog gola i četiri asistencije. Sve to bilo je dovoljno da na mladog fudbalera iz Gane oko baci klub koji je specijalizovan za talente - po svemu sudeći Ibrahim Osman se narednog ljeta seli u Brajton, u transferu teškom 19,5 miliona evra.

Pregovori oko transfera su završeni, izvori sa lica mjesta kažu da su obavljeni i ljekarski pregledi, pa će Ibrahim Osman biti sljedeći projekat Brajtona, nakon što je posljednjih godinama nekoliko izvanrednih fudbalera lansirano u orbitu upravo iz ovog engleskog kluba. Trenutno su najveći projekti kluba Ivan Ferguson i Kaoru Mitoma, a u bliskoj prošlosti baš u Brajtonu stvoreni su Kaisedo i Kukurelja koji igraju za Čelsi, Arsenalov Ben Vajt, Liverpulov Aleksis Mekalister...

I Nordsjeland je za kratko vrijeme postao poznat po velikim transferima. Ernest Nuama je otišao za 25 miliona evra, Kamaldin Sulemana za 17, a blizu deseti miliona evra dobijeno je za Emrea Mora, Mohameda Kudusa, Simona Adingru...

Zanimljivo je da je Ibrahim Osman tek 39 puta obukao dres prvog tima Nordsjelanda, uz četiri gola i pet asistencija, a to je bilo dovoljno timu iz Premijer lige. Vidjeli su njegovu nevjerovatnu brzinu, strašan tempo u kojem igra tokom čitavog meča i driblinge koje pravi u punom trku. Praktično, sve ono što su i defanzivci Partizana videli u dvomeču, kad ih je mučio i na sjeveru Evrope i u Humskoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC