• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler Partizana se potpuno promijenio tokom zime! Igor Duljaj: "Mora da mu ostane u glavi!"

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana Igor Duljaj još jednom pohvalno govorio o Samedu Baždaru.

 Igor Duljaj o Samedu Baždaru  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Partizana gostovanjem u Ivanjici nastavljaju borbu za šampionsku titulu u Srbiji, a trener Igor Duljaj pred meč protiv Javora govorio je o problemima i rješenjima koje ima za taj meč.

Odlazak Mihajla Ilića u Bolonju i povreda Nikole Miličića koji je došao iz kragujevačkog Radničkog za 500.000 evra natjerali su stratega Partizana da razmišlja o tome ko će biti bonus u njegovom timu. Za sada se kao jedan od kandidata ističe Samed Baždar, koji je već dugo dio seniorske ekipe.

Jesenas, ipak, mladi fudbaler nije imao priliku da zablista. Šansu je dobijao na kašičicu, a realno gledano nije ni bilo prostora za nešto više. Baždar se tražio među pozicijama - nije mogao da parira Mateušu Saldanji kao jedini napadač, nije mogao da igra ni nešto povučenije zbog odličnih partija Gajasa Zahida i Bibarsa Natha, dok se Nemanja "Taki" Nikolić nametnuo kao prva rezerva. Zbog svega toga Samed Baždar shvatio je da nešto mora da se mijenja - pre svega on, a zatim i njegov status u klubu!

"Odlično je odradio pripreme, razgovarali smo na njegovu inicijativu, rekao je da su mu misli bistrije, čistije, da je podređen Partizanu. Uzvratio sam da bi trebalo da sluša, odnosno da mu ono što čuje ostane u glavi. Mi iz stručnog štaba smo tu da pomažemo igračima. Bonus igrači zaslužuju da budu sa nama, samo sam imao drugačiju sliku. Moja ideja je bila da štopera bonusa zamijenim štoperom bonusom, kako bismo dobili više kombinacija u ofanzivnom dijelu tima", rekao je Igor Duljaj o mladom fudbaleru, a to je bio samo nastavak pohvalnih riječi koje je izrekao prethodnih dana.

Baždar je svojevremeno najavljivan kao najveći talenat u Partizanovoj školi, ali za sada nije pokazao raskošan talenat u seniorskom fudbalu. Tokom jesenjeg dijela sezone odigrao je 13 mečeva za crno-bijele, bez gola ili asistencije - na dva meča u Kupu Srbije nastupio je po poluvrijeme, u kvalifikacijama za Konfernecijsku ligu odigrao je 69 minuta na dva meča, a u Superligi je na čak devet utakmica sakupio samo 80 minuta.

Samed Baždar do sada ima 56 nastupa za prvi tim Partizana, uz četiri postignuta gola i tri asistencije. Sva četiri pogotka postigao je u prethodnoj sezoni Superlige, a žrtve su mu bili Javor, Mladost, Vojvodina i Radnički iz Niša. Talentovani ofanzivac za sada ima 19 nastupa u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC