• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izdao ih je, pa došao da ih uništi: Fudbaler od 116 miliona danas je glavna tema u Londonu

Vezni fudbaler Arsenala razbio Vest Hem na gostovanju, a polovina stadiona mu to nikad neće oprostiti. Druga polovina ga već mrzi.

 Deklan Rajs uništio Vest Hem Izvor: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaleri Arsenala ubjedljivo su savladali Vest Hem u Premijer ligi, a centralna figura meča bio je Deklan Rajs - najskuplji britanski fudbaler svih vremena. Centralni vezni tima iz severnog Londona ljetos je za čak 116,6 miliona evra došao u klub kao velika želja Mikela Artete, a dio navijača "Čekićara" nikada mu nije oprostio prelazak u redove gradskog rivala - iako je to za njega bio ogroman iskorak.

Kao i na prethodnim mečevima u Liga kupu i Premijer ligi, inače fini i pristojni Deklan Rajs je bio na udaru navijača Vest Hema zbog transfera u redove njima omraženog kluba. Tada je Vest Hem upisivao pobjede pa su se sladili rezultatom, ali ovog puta je na prozivke poput "Mogao si da potpišeš za neki veći klub" odgovoreno brutalno. Između 32. i 66 minutu meča Arsenal je postigao šest golova na gostovanju u malom gradskom derbiju,a veliki dio navijača stadion je napustio odmah nakon prvog poluvremena.

Deklan Rajs je asistirao Vilijamu Salbii za prvi, drugi je postigao Bukajo Saka nakon što je iznudio penal, a Rajs je bio asistent i kod trećeg gola, kada je iz prekida pronašao Gabrijela. Do kraja prvog dijela igre upisao se i Leandro Trosar, Bukajo Saka je nastavio u drugom dijelu meča, a Deklan Rajs je stavio tačku. Njegov gol za 6:0 najviše je zabolio domaće navijače na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Podigao je ruke u vis i saigračima saopštio da neće slaviti pogodak koji je vjerovatno i najljepši na meču, sa velike udaljenosti, pored nemoćnog Alfonsa Areole. Samo nekoliko sekundi kasnije Mikel Arteta je odlučio da ga izvede iz igre. Bilo je dovoljno i za njega i za navijače na tribinama - Rajs je aplaudirao, navijači Arsenala su aplaudirali, a domaća publika imala pomiješana osjećanja. Bilo je onih koji su svog doskorašnjeg heroja pratili zvižducima, bilo je onih koji su mu ipak tapšali.

Nakon ove pobjede Arsenala gotovo je sigurno da ćemo u Premijer ligu imati šampionsku trku tri tima - Liverpul je trenutno prvoplasirani sa 54 osvojena boda, Mančester siti ima 52 i meč manje, dok je Arsenal na trećem mjestu, bodovno poravnat sa timom Pepa Gvardiole. Ovako izgleda tabela:



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC