• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedio rak, pa dao gol za titulu prvaka Afrike! Obala Slonovače po treći put osvojila Afrički kup nacija

Da se naježiš!

 Obala Slonovače je šampion Afrike Izvor: Weam Mostafa/BackpagePix / PA Images / Profimedia

Obala Slonovače osvojila je Kup afričkih nacija pobjedom protiv Nigerije 2:1, a strijelac gola odluke bio je poznati centarfor Sebastijan Ale (29). Sjajni napadač koji u Evropi igra za Borusiju Dortmund odlučio je utakmicu za titulu u Abidžanu, glavnom gradu Obale Slonovače, koji mu nikad neće zaboraviti udarac u 81. minutu. tada je u stilu Zlatana Ibrahimovića podigao nogu na ivici peterca i ugurao loptu u gol za istorijski preokret i za treću titulu prvaka Afrike reprezentacije Obale Slonovače. Prethodnu je osvojila 2015. u Ekvatorijalnoj Gvineji, a prvi put je bila prvak kontinenta 1992. u Senegalu.

Sebastijan Ale odavno je poznat kao veliki borac i sjajan fudbaler. U Ajntrahtu je blistao (33 golova na 77 utakmica). Potom je u Ajaksu takođe rešetao kraj Dušana Tadića (47 golova na 66 utakmica), a potom je 2022. godine poslije prelaska u Borusiju Dortmund Ale pobijedio rak i u najvažnijoj borbi takođe bio pobjednik. Baš kao i ove večeri u Abidžanu!

Ove zime, Obala Slonovače je katastrofalno zaigrala na turniru, pobijedila Gvineju Bisao, a potom se provukla u nokaut fazu jer je izgubila od Nigerije 0:1 i od Ekvatorijalne Gvineje 0:4. Bila je četvrta, posljednja trećeplasirana ekipa "iznad crte" koja se ugurala u nokaut fazu, a tamo je na penale pobijedila Senegal, pa poslije produžetaka eliminisala Mali 2:1, da bi u polufinalu prošla pobjedom 1:0 protiv Konga. U velikom finalu, Nigerinjci su poveli štoperom PAOK-a Vilijama Trost Ekonga u 38. minutu, ali su domaćini preokrenuli golovima veziste Al-Ahlija Frenka Kesija i odlučujućim udarcem Alea.

Napadač Crvene zvezde Žan Filip Kraso (26) zaigrao je za Obalu Slonovače od 88. minuta, kao rezerva, a na turniru je postigao jedan gol u šest nastupa. Nije igrao samo u četvrtfinalu protiv Malija, a njegov dolazak na "Marakanu" novi trener Vladan Milojević jedva čeka.

Izvor: SIA KAMBOU / AFP / Profimedia

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC