• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni golman otkrio: "Moja najveća sramota je što sam kupio srednjoškolsku diplomu"

Autor Haris Krhalić

Italijanski golman Đanluiđi Bufon priznao kako je došao do diplome u srednjoj školi.

 Đanluiđi Bufon kupio diplomu srednje škole Izvor: MN PRESS

Proslavljeni italijanski golman Đanluiđi Bufon u avgustu prošle godine okončao je karijeru. Sa reprezentacijom Italije osvojio je svjetsku titulu dok je sa Juventusom čak 10 puta podigao trofej Serije A.

Bufon je napravio izuzetnu sportsku karijeru, a sada je priznao kako se srami jednog poteza iz svoje mladosti. S obzirom da je već sa 18 godina bio velika zvijezda italijanskog fudbala nije imao vremena za školu pa je odlučio da „bržim putem“ dođe do diplome.

"Napravio sam puno pogrešaka kad sam bio mlad. Moja najveća sramota je što sam kupio srednjoškolsku diplomu. Nikad to ne bih napravio ponovo jer je to nečasno. Ne želim prečicama da stignem do cilja, nisam savršen i mislim da me to čini humanim i bliskim s drugim ljudima“, otkrio je Bufon.

Seniorsku karijeru Bufon je počeo davne 1995. godine u Parmi, u kojoj se i oprostio. Poslije šest godina u drresu matičnog kluba, preselio se u Juventus čiji član je bio neprekidno 17 godina, nakon čega se na jednu sezonu preselio van granica Italije, u Pari sen Žermen.

Među bjankonere se vratio 2019. godine i odradio još dvije sezone u ovom klubu, nakon čega je isto toliko bio u Parmi, stavivši nakon toga tačku na blistavu karijeru.

Tokom seniorske karijere uknjižio je više od 700 klupskih mečeva među stativama, dok je kao član reprezentacije Italije, sa kojom je davne 2006. godine pokorio planetu, upisao 176 nastupa, po čemu je ubjedljivo prvi na vječnoj listi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC