• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlado Jagodić zadovoljan žrijebom: Imamo realne šanse, prolaz u polufinale bio bi istorijski uspjeh

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dobojska Sloga izborila je plasman u četvrtfinale Kupa BiH, gdje će u dvomeču odmjeriti snage sa Posušjem.

 Vlado Jagodić o žrijebu četvrtfinala Kupa BiH Posušje Sloga Doboj Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Sloga Meridian i Posušje igraće u četvrtfinalu Kupa BiH, odlučeno je na današnjem žrijebu.

Mečevi su zakazani za 28. februar i 13. mart, a Dobojlije će u prvom duelu biti gosti. Revanš meč ponovo će igrati na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči, a očekuje se da tek krajem marta zaigraju na svojim "Lukama".

Trener "crveno-bijelih" Vlado Jagodić bio je zadovoljan žrijebom, svjestan činjenice da je njegov klub za rivala mogao da dobije znatno jače ekipe, a na kraju je izvukao rivala "po mjeri".

"U kup takmičenjima nema lakih protivnika. Mogli smo proći bolje, ali i kudikamo gore. Pretpostavljam da je većina maštala o utakmici sa Jedinstvom, jer bi to, realno, bio najlakši protivnik. Isto tako, izbjegli smo najjače ekipe i smatram da je protivnik po mjeri. Takmičenje je takvo da se svaki protivnik mora uvažavati i poštovati, a u kupu je uvijek sve moguće", oprezan je Jagodić.

Iako i u Kupu BiH žele da doguraju što dalje, prioritet tokom sezone je Premijer liga BiH i opstanak u bh. eliti. Do prvog duela sa Posušacima, Sloga Meridian igraće sa Veležom u Modriči, a nakon toga gostovaće GOŠK-u u Gabeli.

"Ima vremena do kup utakmice. Nama je sada prioritet priprema za utakmicu sa Veležom, jer razmišljamo samo o prvoj narednoj. Poslije nje gostujemo GOŠK-u u Gabeli, a onda opet u Posušju. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo, igra se dvomeč i velika je stvar što revanš igramo na svom terenu. Ako ništa drugo, bez favorizovanja bilo koga, mogu reći da imamo realne šanse da se borimo za prolaz u polufinale, što bi bio istorijski uspjeh", ističe iskusni stručnjak.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Iako je dominirao u prvom takmičarskom meču ove godine, kada je u osmini finala savladan Igman iz Konjica, Jagodićev tim poprilično se namučio da dođe do ovog trijumfa.

BORAC - SARAJEVO

Derbi četvrtfinalne runde Kupa BiH odigraće Borac i Sarajevo. "I za jedne i za druge, žrijeb nije mogao biti gore. Uvijek su utakmice Borca i Sarajeva derbiji, ali ne umanjujući nijednu drugu utakmicu, jer svaka nosi svoju čar, sigurno će biti najzanimljivija od svih u četvrtfinalu. Podjednake su šanse, revanš je na 'Koševu', iako u posljednje vrijeme Borac igra dobro u Sarajevu. U Banjaluci je neprikosnoven, ali mislim da se Sarajevo podiglo u odnosu na jesenas, tako da će biti zanimljivo. Zna se da je Borac moj klub, ali ne bih ja tu ništa prognozirao", zaključio je Jagodić.

"I u najavi meča protiv Igmana rekao sam da nam je nedostajalo sedmicu-dvije pripremnog perioda. Teren u Modriči je u izuzetno lošem stanju, tako da nismo mogli očekivati ništa spektakularno. Tako smo se ponašali na utakmici, jer imamo neke svoje druge adute, a ne samo u posjedu lopte. I ovako smo imali posjed 60-40, šuteve 16:0, protivnik nam nije zaprijetio, imali smo kornere 8:0… Ali sve je to iza nas. Naredna dva meča u prvenstvu će nam dobro doći, jer naš primarni cilj je opstanak u ligi, tako da nam je svaka naredna u prvenstvu najbitnija. Želja nam je što prije se tu obezbijediti, da bismo se mogli okrenuti kup takmičenjima. Imamo i polufinale Kupa RS, jer rekli smo da u kupovima želimo trajati što duže", istakao je Jagodić.

Osim meča Posušje - Sloga Meridian, u četvrtfinalu Kupa BiH igraće Jedinstvo (Bihać) - Zrinjski, Široki Brijeg - Velež i Borac - Sarajevo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC