• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga protiv Igmana otvara drugi dio sezone, Vlado Jagodić optimista: Favoriti smo, želimo dogurati što dalje u Kupu BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prvi takmičarski meč u 2024. godini Sloga Meridian igra protiv Igmana u osmini finala Kupa BiH (nedjelja, 16 časova).

 Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Drugi dio sezone fudbaleri Sloge Meridian otvoriće kup utakmicom protiv Igmana iz Konjica.

Duel osmine finala Kupa BiH biće odigran u nedjelju od 16 časova na stadionu "Dr Milan Jelić", gdje će Dobojlije dočekivati svoje rivale dok stadion "Luke" ne bude spreman nakon renoviranja.

Trener "crveno-bijelih" Vlado Jagodić zadovoljan je odrađenim pripremama u Antaliji, ali sve misli sada usmjerene su ka takmičarskim mečevima.

"Utakmica protiv Igmana, kojom otvaramo polusezonu, veoma nam je bitna. Jasno smo naglasili da nam je cilj i u Kupu BiH i u Kupu 'Dr Milan Jelić' da doguramo što dalje. Zimske pripreme nisu bile nikad kraće, tako da nas već sada očekuje ovaj duel. U Antaliji smo imali fenomenalne uslove, odradili sve što smo planirali. Vidim da se užurbano radi i na našem terenu, tako da se nadam da ćemo drugu polovinu trećeg kruga takmičenja igrati na svom terenu i to nam mnogo znači. Ne potcjenjujem teren u Modriči, ali svi znamo da to nije isto. Pripreme smo odradili odlično, ali takmičarske utakmice su nešto sasvim drugo", rekao je Jagodić na početku najave prvog takmičarskog duela u 2024. godini, zahvalivši se upravi na obezbijeđenim uslovima za rad u Turskoj.

Kako je iskusni stručnjak istakao, cilj Sloge je da u sve tri takmičenja odigra što je bolje moguće. Iako je prioritet Premijer liga BiH, Dobojlije će nastojati što dalje da doguraju u Kupu BiH i Kupu RS.

"Želja nam je da dugo trajemo u Kupu BiH. Treba da preuzmemo ulogu favorita i spremni smo na to. Igman cijenim kao ekipu iskusnih igrača predvođenih trenerom 'fajterom' i oni vjerovatno jedva čekaju prvu utakmicu, kao i mi. Međutim, igramo na svom terenu u Modriči, nedavno smo igrali s njima i prvenstvenu utakmicu, poznajemo ih, nisu mnogo mijenjali igrački kadar. Pobijedili smo 4:1, možda je taj rezuzltat djelovao previsoko, ali ja vjerujem da možemo i sada odigrati isto tako. Ne moramo ponoviti taj rezultat, ali možemo biti optimisti i polusezoni otvoriti na najbolji način - proslaskom u naredni krug", dodao je Jagodić.

Sloga protiv Igmana vjerovatno neće biti kompletna.

"Imamo kadrovskih problema. Ajdin Redžić ima problema sa zglobom, moraćemo biti oprezni i poštediti ga jer znamo koliko je on bitan za našu igru. Momci moraju biti za izazove, imam dobar izbor igrača i svi novopridošli imaju pravo nastupa", istakao je trener "crveno-bijelih".

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Optimista je i Milan Milanović, koji vjeruje da dobojski sastav može do plasmana u četvrtinale najmasovnijeg takmičenja.

"Ekipu Igmana veoma dobro poznajemo. Znamo da su čvrsti, susretali smo se s njima više puta, ali pokušaćemo da iskoristimo njihove mane, te ostvarimo naš cilj. Atmosfera je odlična, pohvalio bih saigrače i stručni štab za uloženi trud u Antaliji. Igrači su fizički dobro pripremljeni i vjerujem ko god bude istrčao na teren u Modriči da će dati maksimum da se plasiramo u naredni krug takmičenja", poručio je iskusni defanzivac Sloge Meridian.

Danijel Perić iz Bijeljine biće glavni sudija susreta Sloga Meridian - Igman, a pobjednik će izboriti plasman među osam najboljih ekipa u Kupu BiH. Žrijeb četvrtfinala zakazan je za 13. februar.

KUP BIH - OSMINA FINALA:

Petak:

Velež - Tuzla siti (18.00)

Subota:

Jedinstvo (Bihać) - GOŠK (13.00)
Zrinjski - Slavija (13.00)
Posušje - Laktaši (15.00)

Nedjelja:

Stupčanica - Široki Brijeg (13.00)
Sloboda - Sarajevo (13.00)
Sloga Meridian - Igman (16.00)
Borac - Zvijezda 09 (18.30)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC