• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena bajka Đirone: Svi su se nadali da ćemo vidjeti španski Lester, ali čudu došao kraj

Autor Haris Krhalić

Đirona u "slobodnom padu"

 đirona Izvor: ANDER GILLENEA / AFP / Profimedia

Lester siti je pravo niotkuda uspio da u sezoni 2015/16 osvoji šampionsku titulu u Engleskoj, a svi su se ponadali kako bi nešto slično moglo da se dogodi u Španiji gdje je Đirona odigrala nestvarna 22. kola, ali čini se da je ovom čudu došao kraj.

Ovaj mali katalonski klub je sve do 24. januara imao samo jedan poraz tokom cijele sezone. Redom su padali Barselona, Sevilja, Atletiko te svi ostali klubovi Primere, a onda su u posljednjih pet utakmica poraženi tri puta.

Prvo su ispali iz Kupa od Majorke, nakon čega su odigrali „mršavih“ 0:0 sa Sosijedadom, nakon čega ih je Real pregazio sa 4:0. Posljedni poraz stigao je sinoć kada su na gostovanju u Baskiji, gdje je Bilbao slavio sa 3:2.

Skupo su ih koštale nevjerovatne greške njihovih igrača, a strijelci za Bilbao bili su Aleks Berenguer u drugom i 56. i Injaki Vilijams u 60. minutu. Golove za Đironu postigli su Viktor Cigankov u 49. i Erik Garsija u 75. minutu.

Atletik je tako postao jedini klub pored Reala koji je uspio savladati Đironu u Primeri. Iako su prije mjesec dana bili ravnopravni sa Madriđanima, Đirona je sada na -8, a ugrožena joj je i druga pozicija. Trećeplasirana Barselona ima dva boda manje. Pet bodova manje ima Atletiko Madrid dok je petoplasirani Bilbao na -7.

Naravno da bi se u ovom klubu zadovoljili i sa četvrtom pozicijom koja vodi u Ligu šampiona, ali do kraja je još mnogo utakmica (13), a s obirom u kakvoj su formi ne bi čudilo da se na kraju budu morali zadovoljiti i Ligom Evrope.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoka

Raspali se realno

šteta

Šteta, ostaje Leverkuzen

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC