• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema se skandal - Alveš izlazi na slobodu!? Mogao bi da napusti zatvor već ove godine, zna se plan!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dani Alveš je dobio četiri i po godine zatvora, a navodno bi mogao da izađe na slobodu već poslije trećine odslužene kazne.

 Dani Alveš mogao bi ove godine da izađe iz zatvora Izvor: EUROPA PRESS/D Zorrakino POOL/Profimedia

Slavni brazilski fudbaler Dani Alveš osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog silovanja jedne djevojke u noćnom klubu u Barseloni uoči novogodišnje noći 2023. Uz to, Alveš mora da plati oko 150 hiljada evra oštećenoj djevojci, dobio je i zabranu prilaska devet i po godina, dok će pet godina po odsluženju zatvorske kazne biti pod nadzorom zakonskih organa.

Međutim, odluka Vrhovnog suda Katalonije nije konačna. Alvešovi advokati, koje je angažovao njegov prijatelj i bivši saigrač Nejmar,žalili su se Vrhovnom sudu i nadaju se da će njihov zahtjev biti usvojen. Kako piše španski list "Marka", Alveš i advokati vjeruju da će dobiti takozvani "treći stepen zatvorske kazne", što će reći da bi mogao na slobodu kada odsluži samo trećinu kazne.

S obzirom na to da je Alveš u pritvoru bio od januara 2023. godine, kako ne bi pobjegao iz zemlje dok traje istraga, već se računa da je odslužio 13 mjeseci od propisane kazne, dok kada "odleži" trećinu - tražiće da ide na slobodu i bude pod kazneno-popravnim nadzorom.

Isti list dodaje da bi kazna mogla biti smanjena i "dobrim ponašanjem, kulturnim ili profesionalnim aktivnostima u zatvoru", dok Alvešu u korist ide i to što ranije nije osuđivan.

Ključan mjesec za njega je maj 2024. godine kada bi mogla da bude pokrenuto njegovo puštanje na slobodu na određeno vrijeme, odnosno ubuduće bi morao u zatvoru da provodi "najmanje osam sati dnevno", piše "Marka" i napominje da bi najvjerovatnije išao samo da prespava u zatvoru. Tu je i povoljnija opcija po Alveša - izručenje u Brazil. 

"Ako kazna ne prelazi pet godina, možete biti protjerani iz zemlje, pa ne biste služili kaznu u Španiji", objasnio je advokat.

Podsjetimo, oštećena strana tražila je 12 godina zatvora za Alveša, tužilaštvo devet, dok je prvostepena presuda "samo" četiri i po. Na kraju, Alveš bi mogao da izađe poslije godinu i po dana u zatvoru zbog silovanja...

(MONDO - M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC