• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Nejmara dobio manju kaznu za silovanje: Alvešu u posljednji čas pritekao prijatelj iz Brazila

Nejmar je pomogao Daniju Alvešu da dobije "samo" četiri i po godine zatvora.

 Nejmar pomogao Daniju Alvešu Izvor: Jewel SAMAD / AFP / Profimedia

Bivši reprezentativac Brazila Dani Alveš (40) osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog silovanja jedne djevojke u noćnom klubu u Barseloni u noći između 30. i 31. decembra 2023. U pitanju je prvostepena odluka na koju će se Dani Alves žaliti, ali teško da će uspjeti da značajno smanji kaznu, pošto je dobio mnogo manje nego što su tražili advokati nesrećne djevojke (12 godina), odnosno tužilaštvo (devet godina).

Prema informacijama brazilskih medija, Dani Alves je izbjegao mnogo strožu kaznu pre svega zbog svog prijatelja Nejmara, koji mu je pritekao u pomoć. Žrtvi je uoči suđenja isplaćeno 150 hiljada evra i taj novac je dao Nejmar, dok je takođe "pozajmio" i svog advokata Gustava Sista, inače zaposlenog u kompaniji Nejmarovog oca.

Prema španskom zakonu, uz isplatu naknade štete uoči suđenja, primjenjuje se "olakšavajuća okolnost" i zato je Dani Alves dobio manju zatvorsku kaznu nego što inače bi. Sada njegov tim inače sprema žalbu, ali Alves će ostati u zatvoru pošto se strahuje da bi mogao da pobjegne u Brazil i tako izbjegne služenje kazne koja mu sleduje za jeziv zločin koji je počino, a zbog koga ga je ostavila i supruga Đoana.

Uz zatvorsku kaznu, Alves će pet godina biti pod nadzorom zakonskih organa, dok će devet i po godina imati zabranu prilaska djevojci koju je silovao. Alves je inače na sudu negirao krivicu i prema njegovim riječima to je bio odnos uz pristanak, za šta na kraju nije imao dokaze.

Brazilski fudbaler (40) je jedan od najboljih desnih bekova svih vremena i drugi najtrofejniji fudbaler u istoriji ovog sporta. Tokom bogate igračke karijere osvojio je 44 trofeja, između ostalog tri Lige šampiona s Barselonom i dvije Kopa Amerike s Brazilom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC