• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović? To nije više dečko kog sam poznavao! Ivica Iliev: Zamislite samo da igra za Inter!?

Autor Milutin Vujičić

Ivica Iliev pohvalno govorio o Dušanu Vlahoviću za italijanske medije.

 Ivica Iliev o Dušanu Vlahoviću - sada je odrastao Izvor: MN PRESS

Srpski napadač Dušan Vlahović blista od početka ove kalendarske godine i postigao je čak devet golova za Juventus u sedam utakmica Serije A, a italijanski mediji odmah su želeli da čuju šta o njegovim uspjesima misli Ivica Iliev. Njih dvojica se dobro znaju još iz Partizana, a nerijetko je upravo Iliev branio Vlahovića od medija na Apeninima kada mu nije išlo i bio je među najkritikovanijim igračima "stare dame".

“Vidim ga kao zrelijeg u mnogim aspektima. Nije više dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao. Preuzima mnogo odgovornosti na terenu, on je lider i takođe je primjer za svoje saigrače. Ima crtu šampiona, uvijek je imao izuzetnu drskost. Poslije izvesnih poteškoća koje je doživio, sada postaje igrač kakvog smo svi očekivali", rekao je Iliev za navijački "TuttoJuve".

Prema riječima Ilieva, Vlahović je "poveo Juventus za ruku" i zbog toga što je konačno u odličnoj kondiciji redovno postiže golove, pa dodaje i šta se to promijenilo u odnosu na ranije: "Šta se ranije dešavalo? Mislim zbog povreda, ali i zbog promjena koje su se desile posljednjih godina u Juventusu nije funkcionisalo. Ekipa više nije puna šampiona, sada su tu samo Dušan i još nekoliko njih. Svjestan je da je sada došlo njegovo vrijeme, pravo vrijeme... Njegov mentalitet je uvijek bio veoma jak. Ali jasno je - ne zavisi samo od njega".

Iliev smatra da 15 golova koje je Vlahović postigao 20-25 u drugim ekipama, gdje se igra sasvim drugačiji fudbal nego što je to slučaj kod Maksa Alegrija: "Da je igrao, na primjer, za Inter, možda bi postigao više od Lautara Martineza koji je odličan napadač. U Evropi je lako u prvih 10. od najboljih i malo je onih koji imaju njegove kvalitete. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je Juventus, ali jedino razočaranje je što njegovi golovi neće biti iskorišćeni za Skudeto. Inter je i dalje prejak, možda bi sa dva-tri prava pojačanja stvari mogle da se promijene", zaključio je Ilijev.

Podsjetimo, Vlahović je iz Partizana otišao u Fiorentinu još kao tinejdžer, odnosno zvanično je potpisao ugovor od ljeta 2018. godine. Nakon tri i po sezone u dresu "viole", prešao je u Juventus za rekordnih 83,5 miliona evra i bilo mu je potrebno određeno vrijeme da se uklopi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC