• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda - Partizan, SVE O DERBIJU! Gdje je TV prenos, ko je favorit u kladionicama i zašto je ovo MEČ ODLUKE

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvezda i Partizan igraju derbi za prvo mjesto. Pročitajte sve o utakmici na stadionu "Rajko Mitić"

 Crvena zvezda Partizan Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda i Partizan u subotu od 17 časova igraju 172. vječiti derbi, sa ogromnim ulogom. Meč će biti odigran na "Marakani", gdje će crno-bijeli doći kao lideri tabele, sa šansom da pobjedom naprave ogroman, možda i odlučujući korak ka osvajanju titule, iako je tek 9. mart i iako je u toku 24. kolo od ukupno 37, računajući i drugu fazu.

Ipak, u trci za titulu udvoje svaki korak je bitan, a pobjeda će ove subote ipak biti veća od "samo tri boda", kako treneri vole da kažu, skidajući pritisak. Prije svega, zato što će pobjednik izvjesno biti na "pol poziciji" i pred treć krug, a samim tim biće i domaćin posljednjeg derbija, što sa sobom nosi ogromnu prednost u ovom rivalstvu, u kojem Zvezda nije pobijedila u Humskoj od 2016, a Partizan u Ljutice Bogdana od 2017.

Naravno, derbi je i stvar ogromnog prestiža. Karte za "Marakanu" planule su danima pred meč, navijači su ih čekali u redovima pred blagajnama oba stadiona za ulaznice, u borbi za naslov prvaka ulozi su i Zvezdina šestogodišnja dominacija i Partizanov isto toliko dugačak "post"...

Anketa

Ko pobjeđuje u 172. vječitom derbiju?

  • Crvena zvezda

    47.83% (11)

  • Partizan

    34.78% (8)

  • Biće neriješeno

    17.39% (4)

Ko pobjeđuje u 172. vječitom derbiju?

Rezultati

Pred 90 minuta žestoke, "rovovske" borbe, treneri oba tima imali su probleme sa povredama važnih igrača. Lider, Partizan, nije mogao da u prethodnim danima i mečevima ima na raspolaganju zdravog kapitena, štopera Svetozara Markovića, kao ni svog najboljeg strijelca, Mateuša Saldanju. Na drugoj strani, Zvezdi su oba štopera zadavala probleme - i kapiten Aleksandar Dragović i Uroš Spajić, ali se svakako očekuje da sva četvorica budu u timu, da stisnu zube i da zaigraju od starta. Kad, ako ne sada?

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Sastav Crvene zvezde za derbi izvjesno neće garantovati dignutu ruku za juriš od starta, niti je to ikad bio Milojevićev način. Uoči derbija, Zvezda je ostvarila četiri pobjede - protiv Voždovca, Novog Pazara, Čukaričkog i TSC-a, a novi-stari trener crveno-bijelih sigurno je u tim mečevima i testirao ono što će primijeniti na današnjem meču.

Isto tako, Partizanov sastav za derbi sigurno će biti spreman da u svim linijama i odgovori i preuzme inicijativu, što je činio u prethodnom, decembarskom derbiju, u kojem su crno-bijeli pobijedili i vratili se na vrh, da na njemu prezime i da kao lideri dođu na današnji meč. Tim Igora Duljaja takođe je u prethodna četiri "proljećna" kola pobijedio u svim utakmicama, protiv Javora, IMT-a, Radnika i Železničara iz Pančeva.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Sudija "vječitog" derbija biće debitant Pavle Ilić, pomoćnici će biti Uroš Stojković i Nikola Đorović, četvrti arbitar Milan Stefanović, a u VAR sobi sjediće Miloš Milanović i "AVAR" Momčilo Marković. TV prenos je na TV Arena sport.

Šta kažu kladionice?

Izvor: MN PRESS

Jutro uoči derbija, kladionice daju veće šanse Crvenoj zvezdi, pa je tako kvota na pobjedu crveno-bijelih 1,75, na remi 3,70, a na pobjedu Partizana čak 5,40! Bukmejkeri čak i za "duplu šansu" u korist crno-bijelih daju iznenađujuće veliku kvotu, pa procjenjuju da je kvota 2,20 da će Partizan ostati neporažen na "Marakani".

Zvezdin trener Vladan Milojević prepustio je ulogu favorita crno-bijelom lideru. "Svjesni smo da je vječiti rival ispred nas i sa bodom prednosti je favorit", kazao je on na konferenciji za novinare dan uoči utakmice na stadionu "Rajko Mitić".

Šta kaže tradicija?

Izvor: MN PRESS

Kao i prethodnih godina, tradicija je apsolutno na strani domaćina derbija. Ovog puta, to je Crvena zvezda, koju je Partizan posljednji put pobijedio na Marakani u ligaškim okršajima davne 2017. godine, dok je posljednji gol dao u aprilu 2019. godine. Zvezda je od poraza 2017, kada je tim Marka Nikolića ponio i bodove i titulu ka Humskoj, ostvarila pet pobjeda uz četiri remija na svom terenu protiv Partizana.

Kuriozitet je i to da je posljednji gol iz igre za Partizan u "vječitim" derbijima na stadionu Zvezde dao napadač Nemanja Nikolić, u martu 2019, u 159. derbiju. On će i ove subote biti dio tima i očekuje se da uđe sa klupe, u ulozi u kojoj je dao ogroman doprinos tome što su crno-bijeli sada prvi.

Ponovimo još jednom, Zvezda - Partizan, 17 časova!

Gdje pratiti derbi?

Najveći meč srpskog fudbala prenosiće direktno TV Arena sport, a tekstualni prenos možete pratiti na MONDO portalu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC