• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trka za Ligu šampiona nikad neizvjesnija: Italija dobija peto mjesto u eliti, a tamo hoće skoro pola lige!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prema trenutnom UEFA koeficijentu, Italiju će dogodine u Ligi šampiona predstavljati pet ekipa, ali je veliko pitanje ko će se naći među prvih pet pozicija na tabeli.

 Juventus - Atalanta Izvor: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

Inter je praktično pred promocijom, nova titula u Seriji A sve je bliža "nerazurima", dok se nakon današnjeg minimalca prvoj poziciji potajno nada i gradski rival Milan.

S obzirom da će prema trenutnom UEFA koeficijentu, Italiju dogodine u Ligi šampiona predstavljati pet ekipa, veliko je pitanje ko će se, osim milanskih velikana, naći među prvih pet pozicija na tabeli.

Do ovog kola drugu poziciju držao je Juventus, koji je večeras u derbiju pred svojim navijačima odigrao 2:2 sa Atalantom. Iako je poveo, tim iz Bergama nije imao snage da sačuva prednost i iskoristi poraz Bolonje od lidera, ali je na kraju ipak stigao do vrijednog boda.

JUVENTUS - ATALANTA 2:2 (0:1)
/Kambijazo 66, Milik 70 - Kopmajners 35, 75/

Duel na "Alijanc stadionu" u Torinu sjajnim golom otvorio je Teun Kopmajners. Odlično je slobodan udarac izveo Mario Pašalić, Holanđanin je loptu dočekao na volej na liniji šesnaesterca i zatresao mrežu nemoćnog Vojčeka Šćesnog.

Vratio se Juventus u 66. minutu. Bila je to tečna akcija domaćih, Federiko Kjeza i Veston Mekeni su kombinovali, na kraju je Amerikanac proigrao Andreu Kambijaza koji pogađa za 1:1. Samo četiri minuta kasnije Arkadijuš Milik pogodio je za potpuni preokret, a novu asistenciju, ovaj put prsima, upisao je Mekeni.

Ipak, za podjelu bodova pobrinuo se Kompajners drugim golom, za konačnih 2:2.

Za jedno od prvih pet mjesta bori se i Roma, koja večeras ima teško gostovanje u Firenci (20.45), a pozicijama koja garantuje plasman u elitu nadaju se još aktuelni šampion Napoli, zatim Fiorentina i Lacio, dok je teško očekivati da se u tu trku mogu uključiti Monca i Torina, mada u teoriji ni oni nisu odustali od Lige šampiona, tako da se praktično pola lige nada plasmanu u Ligu šampiona.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Kakva liga šampiona pa kako u jednoj ligi može biti pet prvaka to je postala obična sprdnja.Kup evropskih šapiona je bilo jedino pravo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC