• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Romu, osvojio Kup afričkih nacija - pa stigao u Leskovac!

Autor Dragan Šutvić

Nadaju se u Leskovcu da će Žunior Talo biti ubojit u dresu Dubočice, iako posljednjih godina nije efikasan.

 Žunior Talo stigao u Dubočicu Izvor: Facebook/fkdubocicaleskovac/printscreen

Odjeknula je bomba u Prvoj ligi Srbije! Nakon što je u Leskovcu nikao moderan fudbalski stadion - koji je čak i reprezentacija posjetila za odigravanje meča protiv Bugarske, u ovom gradu na jugu Srbije duvaju drugačiji fudbalski vjetrovi! Dubočica je jedan od najboljih timova Prve lige Srbije i do kraja sezone će se boriti za ulazak u Superligu, a kao veliko pojačanje za te bitke u klub stiže iskusni Žunior Gađi Talo (31)!

Ako vam na prvu ovo ime ne znači mnogo, sačekajte da vidite kakvu biografiju ima fudbaler koji posljednjih nekoliko mjeseci nije imao angažman. Svojevremeno je bio u mlađim kategorijama Intera, zatim prvotimac Rome, u Franuckoj je odigrao preko 60 utakmica u elitnom rangu, a sa reprezentacijom Obale Slonovače osvojio je Kup afričkih nacija! Na tom turniru igrao je rame uz rame sa nekim od najboljih fudbalera u istoriji svoje zemlje!

Iako posljednjih godina nije u impresivnoj formi, Žunior Talo bi trebalo da bude veliko pojačanje u drugom rangu srpskog fudbala. Svojevremeno je bilježio nastupe - ponegde i golove - u elitnim fudbalskim rangovima Francuske, Italije, Portugala, Turske, Mađarske, ali i u Seriji B i Ligi 2, što bi takođe moglo da mu bude izuzetno značajno prilikom privikavanja na srpski fudbal.

Talo je ponikao u klubovima iz svoje zemlje, ali se sa 18 godina preselio u Italiju i tamo nastavio da se fudbalski razvija. Njegov prvi klub u Evropi bio je Kjevo, na pozajmicama je igrao u Interu i Romi, a za rimski tim je svojevremeno igrao i u seniorskom fudbalu. Između 2012. i 2015. godine bio je pod ugovorom sa Romom, uz pozajmice Bariju, Ajačiju i Bastiji. Uslijedili su Lil, Amijen, Vitorija Gimaraeš, francuski niželigaš Šambli, mađarski Ujpešt, pozajmica u Samsunspor i na kraju Botošani u Rumuniji. Za taj tim odigrao je samo četiri meča, bez učinka, a od ljeta 2023. godine je bio bez kluba!

Odigrao je pet mečeva za mlađe kategorije Obale Slonovače, ali i osam utakmica u seniorskom timu svoje zemlje. Dva meča bila su prijateljska, dva u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, a čak četiri na samom Kupu afričkih nacija koji je Obala Slonovače osvojila 2015. godine. Iako njegov doprinos nije bio veliki, Talo je sa svojim nacionalnim timom bio šampion kontinenta - u finalnom meču protiv Gane ušao je u igru u 120. minutu kako bi bio jedan od izvođača penala, ali je u drugoj seriji bio neprecizan. Ipak, Obala Slonovače je savladala Ganu (9:8), što je bio najveći uspjeh generacije u kojoj su igrali Kolo i Jaja Ture, Žervinjo, Serž Orije, Salomon Kalu, Vilfrid Boni i drugi.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz fudbala

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC