• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljepotica mu uništila karijeru: 20 godina kasnije priznao: Kajem se, natjerala me je da odem u Barselonu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Emanuel Peti je mogao da bude dio "Nepobjedivih", ali ipak se to nije desilo...

 Emanuel Peti zbog ljepotice otišao u Barselonu Izvor: Instagram/Printscreen/agathedelafontaineofficiel/stadium.astro

Nekada je bio kičma strašnog tima Francuske koji je dominirao, bio je na vrhuncu i na korak od toga da bude dio najlegendarnijeg tima Premijer lige. Ipak, odluka koju je donio zbog tadašnje supruge obila mu se o glavu i poslala njegovu karijeru u silaznu putanju! 

Emanuel Peti je ponikao u Monaku i postao je legenda kluba iz kneževine pošto je od 1988. do 1997. godine odigrao 222 ligaška meča, a onda je otišao u Arsenal. Sjajno je zaigrao kod Arsenal Vengera, osvojio je Premijer ligu, FA kup i dva Komjuniti Šilda da bi 2000. na zahtjev tadašnje supruge otišao u Barselonu! Sada se prisjetio te, na kraju će se ispostaviti jako loše odluke! 

  • Novinar: Zašto si otišao iz Arsenala?
  • Emanuel Peti: Zbog žene. Nje željela da živi u Engleskoj i htjela je u Barselonu.
  • N: Da li si ranije volio Barselonu?
  • EP: Uvijek sam volio Barselonu i Real Madrid, to su jedni od najvećih klubova na svijetu. Ali... Trebalo je da ostanem u Arsenalu, definitivno... Znate, ponekad trava nije zelenija na nekom drugom mjestu. Bolje je da ostanete tu gdje ste. Kada dobijate ljubav i sreću, kad ste uspješni, zašto biste otišli?
  • N: Ozbiljno se kaješ zbog toga?
  • EP: Da, definitivno. Kada bih mogao da vratim vrijeme, vjerovatno bih napravio drugačiji izbor.

Zadnji vezni reprezentacije Francuske je u godinama kada je igrao za Arsenal osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. i Evropsko prvenstvo 2000. kao startni defanzivni vezista tima. Na kraju je odigrao 63 meča za "trikolore", a možda bi igrao i više i duže da nije pogriješio sa odlaskom u Kataloniju. 

Ipak, njegova tadašnja supruga, poznata francuska glumica Agata de la Fonten je željela da napusti London i da se presele u sunčanu Kataloniju. Brak je na kraju potrajao do 2002. godine, dobili su i jedno dijete, ali su se vrlo brzo razišli. Ovo je Agata de la Fonten: 

Nakon samo jedne sezone u Barseloni u kojoj je katalonski klub mijenjao trenera i završio kao četvrti na tabeli vratio se Peti u Englesku i to baš u London. Igrao je još tri sezone za Čelsi, mada je u posljednjoj sezoni karijere jedva kročio na teren. Arsenal je nastavio da dominira i sa Arsenom Vengerom na čelu su tek kada je Peti otišao ušli u svoju najtrofejniju fazu.

Stizali su na njegovoj poziciji prvo Edu, pa Žilberto Silva, a Patrik Vijera je ušao u najdominantniju fazu karijere. Na kraju su u sezoni 2003/04 fudbaleri "tobdžija" uspjeli da osvoje titulu bez izgubljenog meča, što do sada niko nije ponovio. Da je ostao u Arsenalu, možda bi i Peti bio dio tog tima...

(MONDO, N. L.) 

Pročtiajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC