• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni fudbaler u dugovima do guše: Kafu prodaje vilu ispod cijene

Brazilski fudbaler Kafu je u ogromnim finansijskim problemima.

 Kafu u dugovima prodaje vilu Izvor: Paul Terry / Zuma Press / Profimedia

Slavni brazilski fudbaler Kafu (53) morao je da stavi na aukciju svoju luksuznu vilu samo kako bi namirio dug prema državi. Jedan od najboljih desnih bekova sveta je imao velike dugove i zbog toga je hitno oglašena prodaja njegovog skupocenog doma, ali zbog hitnosti mora da je proda "ispod cijene".

Prema nekim procjenama, vrijednost njegove vile je 7,5 miliona evra, međutim ako tokom aukcije 4. aprila ne bude prodata, što se i očekuje, onda će cijena automatski biti upola manja. Dakle, dobiće manje od četiri miliona evra za svoju vilu samo zbog toga što je u velikim dugovima i nije uspio da ih riješi na vrijeme. Sam fudbaler je inače prethodnih godina često bio gost u brojnim zemljama kao ambasador, dobijao je novac od sponzora, ali nedovoljno da "stane na noge".

Vila koja se prodaje je na sedam etaža, a čitav posjed se prostire na 2.500 kvadratnih metara. Uključeno je šest luksuznih apartmana, sauna, fudbalski teren, bioskop, soba za trofeje i mnogo toga. Kafu ja inače već pet godina u problemu sa zakonom zbog utaje poreza, a duguje oko dva miliona evra.

Vodio je pravu pravnu bitku otkako je njegova agencija bankrotirala, a sve se inače dogodilo nakon smrti njegovog sina i razvoda. Zbog toga se može reći da prethodnih nekoliko godina nije bilo sjajno.

Kafu je inače karijeru počeo u Sao Paulu, potom je imao kratak izlet u Evropu u Saragosu gdje se nije zadržao, tako da se vratio u Žuventud i Palmeirsa. Povratak u Evropu imao je 2007. godine u dresu Rome, a potom je posljednjih pet sezona karijere proveo u Milanu. Sa reprezentacijom Brazila osvojio je dvije svjetske titule i zabilježio je 142 nastupa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC